FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρές εξελίξεις για τη Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 27-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κοινή Επιτροπή που έχει συσταθεί υπό την προεδρία Χ. Χριστοδουλόπουλου

Τι διαπίστωσε ο έλεγχος του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης

Ιδιαίτερα σημαντικές διαπιστώσεις που γεννούν ερωτηματικά, για τα έργα στη Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκύπτουν μετά την επιθεώρηση και τον έλεγχο που πραγματοποίησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοσίας Διοίκησης και περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (Σ.Ο.Ε.Ε.) του Ιουλίου 2017.

Όπως επισημαίνεται οι βασικές διαπιστώσεις που προέκυψαν από τον έλεγχο και την επιθεώρηση που διενεργήθηκε από τους Επιθεωρητές στο 1ο έργο: «Προσθήκη Διώροφου κτιρίου ΜΕΘ υπογείου για Τ.Ε.Π., Μ.Α.Φ., και χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Αμαλιάδας (Α΄ Φάση) αλλά και στο 2ο έργο: «Κατασκευή 1ου ορόφου στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας για δημιουργία ΜΕΘ και χειρουργείων», είναι οι εξής:

«Για το 1ο έργο: 1) Η Διευθύνουσα Υπηρεσία (Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ηλιδας) δεν εφάρμοσε ορθά τι διαδικασίες σχετικά με την επιβολή ρητρών για τις καθυστερήσεις στο έργο και 2) Η Διευθύνουσα Υπηρεσία επέδειξε ολιγωρία καθώς δεν φρόντισε ώστε να αρθούν οι λόγοι που καθιστούσαν μη εφικτή την ολοκλήρωση του έργου και να δώσει σαφείς εντολές και κατευθύνσεις στον ανάδοχο ενώ εξέδωσε αντικρουόμενες αποφάσεις. Για το 2ο έργο:1) Οι συνεχείς διακοπές εργασιών λόγω μη έγκαιρης χρηματοδότησης είχε ως αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση του έργου, 2) Η κάλυψη δαπάνης νέων εργασιών από κονδύλια που προέκυψαν από «έλασσον δαπάνες».

Παρόλα αυτά, το Δ.Σ. του Δήμου Ήλιδας, απέρριψε ένσταση του αναδόχου και μάλιστα, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής που έχει συσταθεί κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου αυτής, Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου προκειμένου να συζητηθεί η περαιτέρω εξέλιξη του έργου.

Στη Κοινή Επιτροπή συμμετέχουν ακόμα δυο Μηχανικοί του Υπουργείου, ένας εκπρόσωπος της 6ης ΥΠΕ, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας και εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ήλιδας.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα στην πρόσκληση της συνεδρίασης, στις 20/6/2017 εκδόθηκε απόφαση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας για έκπτωση του αναδόχου του έργου «Προσθήκη διώροφου κτιρίου ΜΕΘ, υπογείου για ΤΕΠ, ΜΑΦ και χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας α’ φάση» και στη συνέχεια υπεβλήθη ένσταση από τον ανάδοχο η οποία μετά από γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας συζητήθηκε στο Δ.Σ. Ήλιδας το οποίο με απόφαση του απέρριψε την ένσταση αυτή. Η απόφαση αυτή μάλιστα, έχει σταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση…».

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον κ. Πολάκη, όπως είχε δηλώσει στην «Πρωινή» η βουλευτής κ. Σαλτάρη, τους τονίστηκε η πολιτική βούληση για την επανεκκίνηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας που παραμένει σε τελματώδη κατάσταση επί 13 έτη και πως το Υπουργείο Υγείας θα αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ζωηρό ενδιαφέρον για το θέμα της νέας πτέρυγας, υπάρχει από την 6η ΥΠΕ και σύντομα ενδέχεται να υπάρξει κάθοδος υψηλόβαθμου στελέχους της που θα προβεί σε αυτοψία του χώρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος