FOLLOW US: facebook twitter

Σμπαράλια η παιδική χαρά του Επαρχείου

Ημερομηνία: 19-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

paidiki-xara-eparxeio2

Επικίνδυνος ο πιο πολυσύχναστος δημόσιος χώρος για παιδιά

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται η πιο πολυσύχναστη παιδική χαρά της πόλης του Πύργου, αυτή στο Επαρχείο. Εκατοντάδες παιδιά περνούν από εκεί καθημερινά όμως πλέον πολλά από τα παιχνίδια της έχουν γίνει επικίνδυνα. Με δυσκολία οι γονείς προσπαθούν να συγκρατήσουν τα μικρότερα κυρίως παιδάκια που έχοντας άγνοια κινδύνου, θέλουν να παίξουν στις κούνιες, την τραμπάλα, την τσουλήθρα.

paidiki-xara-eparxeio3

Ο χώρος παρά τη συχνή του χρήση δείχνει εγκαταλελειμένος. Η τραμπάλα, απουσιάζει και έχει απομείνει μόνο η βάση της. Οι κούνιες έχουν σπάσει και έχουν διπλωθεί για λόγους ασφαλείας των χρηστών ψηλά στο ξύλινο δοκάρι. Η τσουλήθρα δείχνει ξεχαρβαλωμένη. Αν κάποιο παιδί ξεφύγει της προσοχής του γονιού και δεν προσέξει, είναι πολύ πιθανό να υποστεί κάποιο τραυματισμό.

paidiki-xara-eparxeio1

Όμως επικίνδυνο χαρακτηρίζεται απο τα παιδιά και το μνημείο Εθνικής Αντίστασης δίπλα απο την παιδική χαρά, που πολλά παιδιά επιλέγουν να παίξουν εκεί. Τα κοφτερά και γλιστερά μάρμαρα και γενικότερα ο χώρος ελλοχείουν κινδύνους τραυματισμού.

Όμως τα πράγματα είναι επικίνδυνα και σε άλλες παιδικές χαρές του δήμου όπως μας επισήμαναν οι γονείς με αποτέλεσμα να περιορίζουν τα παιδιά τους σε αυτού του είδους το παιχνίδι, ή να επιλέγουν ιδιωτικούς χώρους με το ανάλογο όμως κόστος…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος