FOLLOW US: facebook twitter

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Ημερομηνία: 27-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

latifi-apokleismoi-agrotes3

Δίωροι επαναλαμβανόμενοι αποκλεισμοί στην Πατρών – Πύργου- Αυξάνονται τα τρακτέρ

Με επαναλαμβανόμενους δίωρους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου στο Λατίφι Αμαλιάδας, άνοιξε χθες ο χορός των κινητοποιήσεων για τους αγρότες της Ηλείας. Εκατοντάδες αγρότες με δεκάδες τρακτέρ παραταγμένα, έκοψαν το μεσημέρι της Πέμπτης στα δύο το νομό Ηλείας, σε ένα πρώτο δείγμα για τις επόμενες ημέρες των κινητοποιήσεων. Σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση οι αγρότες αποφάσισαν να ξεκινήσουν τους αποκλεισμούς για δύο ώρες κάθε δεύτερη ημέρα και μόλις διαμορφωθεί η συνολική εικόνα σε πανελλαδικό επίπεδο θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση και θα προχωρήσουν σε νέο προγραμματισμό δράσεων. Η χθεσινή εικόνα στο μπλόκο του Λατιφίου ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με σαφώς αυξημένο αριθμό τρακτέρ εκατέρωθεν της εθνικής οδού και σημαντική συμμετοχή από τους αγρότες, πολλοί εκ των οποίων έφτασαν εκεί μαζί με τις οικογένειές τους. Οι οδηγοί των οχημάτων από στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου αναγκάστηκαν με υποδείξεις της Τροχαίας, να κινηθούν μέσα από το στενό οδικό δίκτυο των Δουνεΐκων, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία προς τον προορισμό τους.

slide-latifi-apokleismoi-agrotes

latifi-apokleismoi-agrotes11

«Προχωράμε τον αγώνα»

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «… είχαμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ότι αν δεν σκύψει πάνω στα προβλήματα και δεν δώσει λύση θα ξαναβγούμε στους δρόμους και δεν θα κάνουμε πίσω. Το πλαίσιο των αιτημάτων μας, επικαιροποιήθηκε στις 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα και με αυτό προχωράμε και επιμένουμε και στο φορολογικό και το ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό, το κόστος παραγωγής. Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που έχει βάλει τους υπουργούς της να βγαίνουν στην επαρχία και να λένε ψέματα, ότι τα έχουν φροντίσει όλα και ότι έδωσαν χρήματα. Οι επιδοτήσεις δεν είναι δικά τους δουλειά, αλλά χρήματα που έρχονται και είναι υποχρεωμένοι να τα μοιράσουν στους αγρότες».

latifi-apokleismoi-agrotes9

latifi-apokleismoi-agrotes10

«Να μας αφήσει η Πολιτεία να καλλιεργούμε»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος μίλησε για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ηλεία. «Είμαστε παρόντες με πολλά νέα παιδιά στο μπλόκο. Ξεκινήσαμε εδώ και πολύ καιρό για να οργανώσουμε των αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας. Παρά τον καιρό είμαστε εδώ και κλείσαμε το δρόμο. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν θα κλείσουμε επ’ αόριστον το δρόμο. Δεν είναι μόνο το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Μας απασχολεί ακόμα το χρηματοδοτικό για να καλλιεργήσουμε και η γραφειοκρατεία, καθώς και μια σειρά ανάλογων προβλημάτων. Θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να ικανοποιηθούν από την Πολιτεία. Πιστεύω ότι με τους αγώνες μας θα πετύχουμε αρκετά. Καλούμε τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετάσχουν στο μπλόκο και στις συσκέψεις για να συζητήσουμε όλοι μαζί τα προβλήματά μας. Παράγουμε πλούτο, είμαστε ο μόνος κλάδος που μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κράτος και θέλουμε να μας αφήσει η Πολιτεία να καλλιεργούμε».

latifi-apokleismoi-agrotes4

latifi-apokleismoi-agrotes6

«Μας ξεριζώνουν από τα χωράφια μας»

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος αγρότης από την περιοχή του Καρδαμά είπε πως «… αυτοί κοιτάνε να μας βγάλουν από τα χωράφια μας, από τις περιουσίες των πατεράδων μας. Να μας πάρουν ότι έχουμε. Είμαστε νέοι άνθρωποι που καθίσαμε εδώ σεβόμενοι τις περιουσίες των πατεράδων μας, για να μην ερημώσει ο τόπος και κοιτάνε να μας διώξουν με το ζόρι και να μας πάρουν ότι έχουμε με χίλιους δύο τρόπους. Με τους χάρτες, με τον ΟΓΑ, με την Εφορεία, με το ΕΝΦΙΑ. Τι πρέπει να κάνουμε; Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από πουθενά στα προβλήματά μας. Δεν αποζημιώνει τις ζημιές ο ΕΛΓΑ. Η Κυβέρνηση κοιτά να αφανίσει τελείως τον πρωτογενή τομέα. Όπως το πάνε ο αγρότης θα γίνει εργάτης του καθενός. Ως νέοι αγρότες μας ενέκριναν 40.000 ευρώ και μας έδωσαν τα μισά. Τα άλλα μιας είπαν ότι δεν τα δίνουν λόγω κρίσης. Μας είπαν να καλλιεργήσουμε να πάρουμε δικαιώματα για επιδοτήσεις που δεν πήραμε. Πως θα ζήσουμε; Δεν θα κάνουμε οικογένεια εμείς; Να σταματήσουμε να καλλιεργούμε για να ζήσουν αυτοί επάνω;».

latifi-apokleismoi-agrotes2

latifi-apokleismoi-agrotes7

Για εμάς και τις επόμενες γενιές

Αγρότης από τον Καρδαμά ο Λεωνίδας Βλάσσης τόνισε ότι «… έχουμε χρέος να αγωνιστούμε όχι μόνο για τους εαυτούς μας αλλά και για τις επόμενες γενιές, να έχουν μια καλύτερη τύχη από τη δική μας. Πρέπει όλος ο κόσμος, η μικρομεσαία αγροτιά και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα να ορθώσουν το ανάστημά τους στο φασισμό του κεφαλαίου που μας καταπατά για να ανακάμψουν αυτοί που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση που υποφέρει ο λαός. Είναι χρέος μας να το πάμε έως το τέρμα».

latifi-apokleismoi-agrotes1

latifi-apokleismoi-agrotes8

Εν αναμονή στον Κάμπο

Αρκετοί αγρότες συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη στα Λεχαινά για να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Νέα σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή στις 7 στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά και οι αγρότες προσανατολίζονται σε καταλήψεις και αποκλεισμούς υπηρεσιών.

latifi-apokleismoi-agrotes5

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος