FOLLOW US: facebook twitter

Σκληρή απάντηση προέδρου ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας σε Γ. Λιατσή: «Αν δε το θέλει, θα το πάμε στην Αμαλιάδα!»

Ημερομηνία: 08-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tei-pyrgou

«Πόσοι δημότες συμφωνούν με το Δήμαρχο» διερωτάται η πρόεδρος του τμήματος ΔΟΕΠ& ΤΜ

Δε θα συμμετέχει στον «κλεφτοπόλεμο» που επιχειρεί ο Δήμαρχος Πύργου, ξεκαθάρισε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου, υποστηρίζοντας πως για τη λειτουργία ή όχι των τμημάτων του ΤΕΙ στον Πύργο, θα πρέπει τα θεσμικά όργανα (δημοτικό συμβούλιο) της πόλης να αποφασίσουν. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος «θέλει» το ΤΕΙ στην Ηλεία και πως στην περίπτωση που υπάρξει επίσημη απόφαση της δημοτικής αρχής Πύργου και των φορέων για απομάκρυνση των τμημάτων από την πόλη, τότε θα το πάνε στην… Αμαλιάδα ενισχύοντας την παρουσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό!

triantafyllou-vasilis-tei

«Ο δήμαρχος είναι θεσμικό όργανο και έχει και δημοτικό συμβούλιο και αν κάτι θέλει να πει να το πει στον πρόεδρο του ΤΕΙ, που επίσης είναι θεσμικό όργανο. Το να κάνει δηλώσεις στον τοπικό Τύπο απαξιώνει το θεσμικό του ρόλο» είπε ο κ. Τριανταφύλλου και πρόσθεσε: «Αν κάτι έχει να πει ο κ. Λιατσής που αφορά το ΤΕΙ, θα έπρεπε, είτε να συναντήσει την πρόεδρο, είτε να έρθω εγώ κάτω είτε αυτός πάνω, να συζητήσουμε και να μας πει επισήμως με ένα χαρτί «εγώ του χρόνου δεν θέλω να λειτουργήσει το τμήμα στον Πύργο» και όχι να κάνει δηλώσεις. Ο θεσμικός του ρόλος επιβάλλει να κινείται θεσμικά. Εγώ δεν βγήκα να κάνω καμία δήλωση ούτε την προηγούμενη φορά που είπε τα ίδια πράγματα…».

«Είναι απλό, αν έχει κάτι να μας πει και πιστεύει ότι δεν αξίζει να έχει το ΤΕΙ στον Πύργο, να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο ή να πάρει ο ίδιος μια απόφαση και να έρθει να μας πει ότι του χρόνου δεν θέλω να λειτουργήσει το τμήμα στον Πύργο, για να κάνουμε και εμείς το κουμάντο μας, να δούμε τι λέει και η τοπική κοινωνία. Αυτά γίνονται θεσμικά και όχι με κλεφτοπόλεμο».

 «Έχουμε διάθεση να το στηρίξουμε»

Ο κ. Τριανταφύλλου, επισήμανε ακόμα πως ως Διοίκηση έδωσαν θέσεις ΔΕΠ στο τμήμα που σημαίνει ότι έχουν διάθεση να το στηρίξουν ενώ βρίσκονται διαρκώς στην Ηλεία, συζητούν με τον Δήμαρχο Ήλιδας για το ΤΕΙ και με το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για διάφορα έργα και ποτέ δεν έχουν αρνηθεί το οτιδήποτε για να μπορεί να λέει ότι λέει. «Αν δεν θέλει το ΤΕΙ και μου φέρει μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, εμείς ως ΤΕΙ,  θα συνεδριάσουν τα θεσμικά όργανα του ιδρύματος, θα δώσουμε μια απάντηση και αν το υπουργείο θεωρεί ότι μπορεί να υποστηρίξει το αίτημά του, θα φερθούμε αναλόγως. Δεν πρόκειται ούτε να πετάξουμε τα παιδιά στον δρόμο ούτε να μην το στηρίξουμε. Υπάρχει δίπλα το τμήμα της Αμαλιάδας το οποίο θα υποστηρίξει και το ΤΕΙ Πύργου. Δεν πρόκειται να τα φέρουμε στην Πάτρα. Εμείς θεωρούμε ότι η παρουσία του τμήματος στον Πύργο είναι σημαντικό και για το ΤΕΙ και για την περιοχή, και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά μου το έχουν πει σε συζητήσεις και οι άλλοι θεσμικοί φορείς με τους οποίους συζητάμε. Υπάρχει θεσμικός φορέας ο οποίος συμφωνεί με τον δήμαρχο; Ας πάρει την απόφαση το συμβούλιο και θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Σε καμία περίπτωση ούτε μείς ούτε η πολιτεία ως ΤΕΙ δεν εκβιαζόμαστε. θα κάνουμε οτιδήποτε απαιτηθεί για να στηρίξουμε και το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές μας» είπε και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει πρόθεση μετακίνησης του τμήματος στην Πάτρα. «Αν δεν μείνει στον Πύργο, θα πάει στην Αμαλιάδα, θα ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ηλεία στις εγκαταστάσεις που εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε».

zafeiropoulou-anastasia-tei

«Συμφωνεί η τοπική κοινωνία με τον κ. Λιατσή;»

Έκπληκτη, από τις δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου σχετικά με τη στέγαση του ΤΕΙ στο Πολυκλαδικό, εμφανίστηκε η πρόεδρος του τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ Αναστασία Ζαφειροπούλου. «Αισθάνομαι περίεργα και δεν είναι δυνατόν να απολογηθώ εγώ για κάποια συμφωνία που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος Πύργου. Παρόλα ταύτα θα ήθελα πολύ να μας φέρει το έγγραφο αυτής της συμφωνίας με όποιον την έχει κάνει. Από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου τμήματος του ΤΕΙ Πατρών στον Πύργο το 2003 έχουν περάσει 13 χρόνια και έχουν διαδοχικά αναλάβει την προεδρία του ΤΕΙ τέσσερις  πρόεδροι, συμπεριλαμβανομένου του νυν προέδρου. Ποιος από όλους τον εξαπάτησε και γιατί το θυμήθηκε μετά από τόσα χρόνια. Γνωρίζει ότι η δημιουργία των τμημάτων ρυθμίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και ότι η οικονομική κρίση στην χώρα είχε σαν αποτέλεσμα το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, που υποτίθεται έκανε εξορθολογισμό των δαπανών για την παιδεία. Μα αν πράγματι θέλει το κτήριο μπορεί να διατάξει την εκκένωσή του σαν δημοτικός άρχοντας, από τις αρμόδιες αρχές και να οργανώσει ένα συλλαλητήριο εναντίον του ΤΕΙ. Με αυτό τον τρόπο θα φανεί και πόσοι δημότες συμφωνούν μαζί του, αφού θα τον ακολουθήσουν σε αυτή την ενέργεια. Επειδή δε, το δημοψήφισμα δεν γίνεται σε επίπεδο Δήμου, ας γίνει μια δημοσκόπηση από κάποιο άλλο φορέα η τοπικό ΜΜΕ για το αν θέλει η τοπική κοινωνία να υπάρχει το τμήμα του ΤΕΙ στην πόλη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος