FOLLOW US: facebook twitter

Σκακιστική Ακαδημία Πύργου: 7 χρόνια επιτυχίες

Ημερομηνία: 16-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Αθλητικά, Νέα

skaki-entheto

Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου λειτουργεί σχεδόν επτά χρόνια, έχοντας στο παλμαρέ της πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνή τουρνουά. Έχει διοργανώσει Σχολικούς Αγώνες, Ατομικά Open, Νεανικά Διασυλλογικά, Πανελλήνια Πρωταθλήματα Rapid και Blitz, Simultane, παρουσιάσεις σε σχολεία, Σεμινάρια Διαιτησίας ενώ διδάσκει τα μυστικά του αθλήματος σε μικρούς και μεγάλους.

Μαθήματα γίνονται στην έδρα του Συλλόγου στον Πύργο καθώς και στην Αμαλιάδα,  σε τμήματα από νήπια έως ενήλικους, σε αρχάριους, προχωρημένους και σε αγωνιστικό επίπεδο.

skaki-entheto-2Άνοδος στην Α΄ Εθνική της ΕΣΣΠ

Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου πέτυχε φέτος το στόχο της ανόδου στον Π.Ο.Α΄ Εθνικής της ΕΣΣΠ, στηριζόμενη στις νεανικές σκακιέρες, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για το μέλλον.

Η Σ.Α. Πύργου δίνει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές και αθλήτριες να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της και είναι χαρακτηριστικό  ότι φέτος στο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν οχτώ άνδρες, μία  γυναίκα, πέντε αγόρια και τρία κορίτσια.

paidakia-skaki-metallia

Εννιά μετάλλια στο σχολικό πρωτάθλημα

Με 9 μετάλλια γύρισαν οι μαθητές Δημοτικού της Σ.Α. Πύργου από την Πάτρα, όπου έγινε η προκριματική φάση του σχολικού της ΕΣΣΠ.

Σε έναν υπέροχο για σκάκι χώρο στο Πάρκο Ειρήνης στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι προκριματικοί του σχολικού πρωταθλήματος της ΕΣΣΠ για τα Δημοτικά με την συμμετοχή 400 περίπου μαθητών μαθητριών.

Οι μικροί-ες της Σ.Α. Πύργου και Ν. Ηλείας αγωνίστηκαν την Κυριακή, με θετικά αποτελέσματα τόσο σε προκρίσεις για τα τελικά που θα γίνουν στον ίδιο χώρο στις 19 Μαρτίου όσο και σε μετάλλια.  Με πάθος, ήθος, αγωνιστικότητα και πολλά χαμόγελα έπαιξαν τα παιδιά και το διασκέδασαν κατά πρώτο λόγο. Μάζεψαν εμπειρίες γνώρισαν συναθλητές-τριες από άλλες περιοχές έδωσαν υποσχέσεις για καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια και επέστρεψαν κουρασμένα αλλά χαρούμενα.

Γενικότερα από τον Ν. Ηλείας συμμετείχαν 29 μαθητές-τριες από Πύργο, Αμαλιάδα, Λεχαινά, Κ. Παναγιά Κυλλήνης και Λάλα και επέστρεψαν με 9 μετάλλια και 12 προκρίσεις για τα τελικά της Περιφέρειας που αποτελείται από τους νομούς Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος.

Στα τελικά θα αγωνιστούν όλες οι βαθμίδες της Α και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Νηπιαγωγεία έως Λύκεια.

Οι ηλειακές συμμετοχές

 Α΄ Δημοτικού

Σταθόπουλος Πάρης – Αργυρό μετάλλιο και πρόκριση – Πύργος,   Αδαμόπουλος Δημ. – Αμαλιάδα

Β΄ Δημοτικού

Λειβαδίτη Παρασκευή – Χρυσό μετάλλιο και πρόκριση – Πύργος,  Γεωργίου Βασιλική – Αργυρό μετάλλιο  – Πύργος, Γιαννοπούλου Άσση – Χάλκινο μετάλλιο – Αμαλιάδα,  Παπαδημητρίου Αχιλλέας – πρόκριση – Πύργος, Δίπλα Μαρίνα – Λεχαινά, Αστερής Κων/νος – Πύργος, Θεοφιλόπουλος Γ. – Λεχαινά, Φλωρόπουλος Σωκρ. – Πύργος, Δημητρόπουλος Οδυσσέας – Λάλα, Μαρκόπουλος Θεοδ. – Αμαλιάδα

Γ΄ Δημοτικού

Γκούντουβας Ιωαν. – Χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση – Πύργος, Μπερκουτάκης Ν.Ρ. – πρόκριση – Πύργος, Φρίτσαλλου Κων/να – Χάλκινο μετάλλιο – Πύργος, Κατσάπη Τρισ. – Λεχαινά, Μαντζαβίνος Θεόδ. – Πύργος, Μουλάς Δ. – Λεχαινά

Δ΄ Δημοτικού

Κολλύρης Ανδ. – Χρυσο μετάλλιο και πρόκριση – Πύργος, Θεοφιλόπουλος Μιχ – Πρόκριση – Λεχαινά, Μπεβούδας Δημ – Πρόκριση – Πύργος, Αστερής Γ. – Πύργος

Ε΄ Δημοτικού

Γιαννοπούλου Δωρ – Ασημένιο μετάλλιο και πρόκριση – Αμαλιάδα, Μπίστας Παν-Γιωρ – Πρόκριση – Λεχαινά,  Μαυράκης Ιωάν. – Πρόκριση – Κ. Παναγιά Κυλλήνης, Μουλάς Νικ – Λεχαινά, Πασχάλης Χρ. – Πύργος

ΣΤ΄ Δημοτικού

Καστής Φ. – Χρυσό μετάλλιο και πρόκριση – Πύργος, Φρίτσαλος Χρ – Πύργος

Στα τελικά απευθείας συμμετοχή έχει και ο Μακρίδης Δ. στη Δ΄ Δημοτικού από τον Πύργο, λόγω του ότι στους περσινούς αγώνες είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο.

Η Σ.Α. Πύργου ευχαριστεί όλα τα παιδιά του Νομού Ηλείας που συμμετείχαν και τους γονείς τους όπως επίσης και τα παιδιά που την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν για διάφορους λόγους (ασθένεια κτλ.).

Σκακιστική Ακαδημία Πύργου

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6 ΠΥΡΓΟΣ | ΤΗΛ.: 6932879488

Κάντε τη Σωστή Κίνηση.

Μάθετε τα παιδιά σας…

Φαντασία – Μεθοδικότητα

Αυτοσυγκέντρωση

Δημιουργικότητα – Ευφυΐα

Μην ξεχνάτε

ΤΟ ΣΚΑΚΙ:

Βελτιώνει την μνήμη

Αυξάνει την νοημοσύνη

Βελτιώνει την συγκέντρωση

Αυξάνει την δημιουργικότητα

Βελτιώνει την ικανότητα μελέτης

Εξασκεί τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου

Βοηθά στην πρόληψη κατά του Alzheimer

Αναπτύσσει δενδρίτες στους νευρώνες του εγκεφάλου

Βελτιώνει την ικανότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων

Αναπτύσσει την ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού και πρόβλεψης

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος