FOLLOW US: facebook twitter

Σκάκι: Πρωταθλήτρια η Σ.Α. Πύργου

Ημερομηνία: 21-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

skaki

Με την νίκη επί του ΑΣ Προμηθέα με 6-4, ο στόχος της ανόδου για τη Σκακιστική Ακαδημία  Πύργου επιτεύχθηκε και το 2018 η ομάδα θα αγωνίζεται στον ΠΟ Α΄ Εθνικής της ΕΣΣΠ. Μεγάλη νίκη που αντιπροσωπεύει και την εικόνα του αγώνα αφού αυτή ήρθε μετά από σκληρή μάχη. Η πρώτη παρτίδα τελείωσε στην 7η σκ. η Γιαννοπούλου Δ. κέρδισε την Τσαγγάρα Αρ. και λίγο μετά τελείωσε η 1η σκ. ο Βόλφσων Μ. παίρνει την νίκη επί του Καραπιπέρη Αλ..Ακολούθησε η ισοπαλία της Σιγούρου Αλ. με την Αντωνοπούλου Θ. στην 6η σκ. και η νίκη στην 10η  σκ. του Μακρίδη Δ.  επί του Ανδρικόπουλου Μ. και το σκορ έφτασε στο 1-4 υπέρ της ΣΑ Πύργου με την ισοπαλία στην 8η σκ. του Μπερκουτάκη Ν.Ρ. με τον Λιόλιο Παν.

Στη συνέχεια είχαμε τις ήττες στην 5η σκ. αφού η Θανοπούλου Δημ.  δεν τα κατάφερε με την Ανδρικοπούλου Αλ.  και στην 4η σκ. του Κυμουρτζή Ι. με τον Λυμπέρη Γ..

Τέλος, δύο συνεχόμενες νίκες είχαμε για την Σ.Α.Π. στην 2η σκ., ο Παπαδόπουλος Θ. τον Μακρίδη Στ. και στην 9η σκ. ο Καστής Φ τον Χούσο Π.. Με το σκορ να εξασφαλίζει την νίκη-άνοδο, αφού ήδη η ΣΑΠ είχε τους 6 βαθμούς, έληξε και η τελευταία παρτίδα με τον Καββαδία Δ. να χάνει από τον Παγώνη Ι. στην 3η σκ.

Σε όλο το πρωτάθλημα η ομάδα στηρίχθηκε στις νεανικές σκακιέρες και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος και η εγγύηση για το μέλλον.

Η ΣΑ Πύργου θέλει να δίνει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές-τριες να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, έτσι και φέτος στο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν 8 άνδρες, 1 γυναίκα, 3 κορίτσια και 5 αγόρια. Ειδικότερα στις νεανικές σκακιέρες είχε στα κορίτσια ένα 18χρ., ένα 11χρ. και ένα 10χρ. και στα αγόρια ένα 12χρ., δύο 10χρ. και δύο 9χρ. Το μέλλον τους ανήκει.

Η ΣΑ Πύργου ξεκινά την προετοιμασία για το δύσκολο πρωτάθλημα του 2018 με τα προπονητικά της προγράμματα να ενισχύονται με σεμινάρια από κορυφαίους Έλληνες σκακιστές, ξεκινώντας την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με τον ΙΜ Παυλίδη Αν..

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος