FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντικό το έργο τους για την Εκκλησία και την Βυζαντινή Μουσική

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

ieropsaltes-pita-simantiki-ergo1

O Σύλλογος Ιεροψαλτών Ηλείας-Ολυμπίας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός και Ιωάννης ο Κουκουζέλης», έκοψε την πίτα του

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας .κ. Γερμανού, του Επισκόπου Ωλένηςκ.κ. Αθανασίου, καθώς επίσης του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Ηλία Παπαγγελή και πολλών άλλων kληρικών, ο Σύλλογος ιεροψαλτών Ηλείας – Ολυμπίας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός και Ιωάννης ο Κουκουζέλης», έκοψε για μία ακόμη χρονιά την βασιλόπιτά του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου.

ieropsaltes-pita-simantiki-ergo4

Η σεμνή αυτή εκδήλωση άρχισε με επίκαιρους ύμνους και με τον σύντομο χαιρετισμό του νέου Προέδρου του Συλλόγου κ. Νικολάου Παπαδημητρίου, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου-καθηγητού Θεολόγου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την ουσιαστική και άμεση συμπαράστασή του, κατά την Ιεροψαλτική τους διακονία στα αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και τους παρισταμένους Ιεροψάλτες, για το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν, οι οποίοι με την Βυζαντινή Μουσική, συμβάλλουν κατά την τέλεση των Ιερών ακολουθιών καθοριστικά, ευχόμενος σε όλους να έχουν καλή και ευλογημένη χρονιά.

ieropsaltes-pita-simantiki-ergo6

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός ευλογώντας την Αγιοβασιλόπιτα και συγχαίροντας παράλληλα για μία ακόμη φορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τους προέτρεψε να συνεχίσουν να υμνούν και να δοξολογούν τον Τριαδικό Θεό προσφέροντας έτσι παράλληλα θεάρεστες υπηρεσίες στην τοπική μας Εκκλησία, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν και αυτοί ως άνθρωποι και ως οικογένειες λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

ieropsaltes-pita-simantiki-ergo5

Αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο και τους Ιεροψάλτες, για την προσφορά και τις υπηρεσίες τους στα Ιερά αναλόγια, κάλεσε τους παρισταμένους Ιερείς να στηρίζουν και να διευκολύνουν το έργο των Ιεροψαλτών, οι οποίοι είναι οι άμεσοι και πολύτιμοι συνεργάτες της τοπικής Εκκλησίας.

ieropsaltes-pita-simantiki-ergo2

Το φλουρί της πίτας έτυχε στον κ. Παναγιώτη Μιχόπουλο Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πύργου, στον οποίο προσφέρθηκε το εγχειρίδιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Νερατζή, θέματα Ψαλτικής Τέχνης.
ieropsaltes-pita-simantiki-ergo3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος