FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντική ημερίδα για την κρουαζιέρα στην Αρχ. Ολυμπία από το ΕΒΕ Ηλείας και την Πρωτοβουλία AI-NURECC

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:

Σημαντικά συμπεράσματα για τον τομέα της κρουαζιέρας στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου εξήχθησαν στη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο: «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR : προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχ. Ολυμπία.

Την ημερίδα διοργάνωσαν το Δίκτυο Πανεπιστημίων, Περιφερειών, Εμπορικών Επιμελητηρίων και Πόλεων Αδριατικής Ιονίου (Πρωτοβουλία AI-NURECC) και το Επιμελητήριο Ηλείας – μέλος του Forum AIC. Η συγκεκριμένη δράση ανήκει σε αυτές που προβλέπονται στο πλαίσιο της Task Force AI-NURECC για τον Τουρισμό και την Πολιτιστική Κληρονομιά. Ειδικά θέματα απασχόλησαν την ημερίδα και μεταξύ άλλων οι θεματικές τουριστικές διαδρομές, η πολιτιστική κληρονομιά και η ενίσχυση των δεξιοτήτων μέσω της κατάρτισης, ενώ παράλληλα απασχολούν τη θεματική, τα εργαλεία χρηματοδότησης και ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητας των έργων και η προώθηση των νέων ιδεών πολιτικής.

Σε δήλωσή του ο οικοδεσπότης πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, τόνισε πως «… το ΕΒΕ Ηλείας έχει την τιμή να φιλοξενεί την εκδήλωση του Φόρουμ Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, σε σχέση με τους δρόμους της κρουαζιέρας στην Αδριατική, το Ιόνιο και την Δυτ. Ευρώπη. Είναι ένας τομέας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς, για αυτό και είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνουμε τέτοιου είδους εκδήλωση. Σκοπός μας είναι να συνδέσουμε τους θαλάσσιους δρόμους της Αδριατικής, ούτως ώστε να λειτουργήσει αυτό επωφελέστερα για όλε στις οικονομίες… Έχω την τιμή να φιλοξενώ την πρόεδρο του φόρουμ κα Μαρίνα Κραζάι από την Κροατία, που έχει αναλάβει πρόσφατα την προεδρία του φόρουμ και έχουμε μία στενή συνεργασία με σκοπό να προωθήσουμε αυτές τις κοινές δράσεις που τα επιμελητήρια προσπαθούν να φέρουν πιο κοντά στην επιχειρηματικότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος