FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντικές φθορές στο δρόμο-είσοδο του Πελοπίου-Παράπονα από την τοπική κοινωνία

Ημερομηνία: 21-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μεγάλες φθορές έχει υποστεί ο δημοτικός δρόμος, που αποτελεί την κύρια είσοδο Πελοπίου από την νέα εθνική οδό έως και το κέντρο της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση του δρόμου επιδεινώθηκε εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων του περασμένου χειμώνα, αλλά και λόγω της ανύπαρκτης συντήρησης του, έως τώρα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πελοπίου Δημήτρης Στασινόπουλος «… εδώ και τρία χρόνια παρά την φιλότιμη συντήρηση εκ μέρος του δήμου, τον καθαρισμό του ΤΟΕΒ, την δενδροφύτευση που έγινε με την βοήθεια οικονομική και χειρωνακτική των συγχωριανών δεν είναι αρκετή, ώστε ο κύριος άξονας της συμπρωτεύουσας του δήμου Αρχ. Ολυμπίας να είναι ασφαλής για τους οδηγούς καθότι συχνά υποχωρεί το οδόστρωμα και εκτός αυτού είναι πολύ επικίνδυνος λόγω της χάραξης του.

Έχει επικίνδυνες στροφές με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, με φόβο να θρηνήσουμε θύματα. Έχω απευθυνθεί στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου όπως και στην περιφέρεια Ηλείας για το θέμα αυτό. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση διότι αυτός ο δρόμος συνδέει κι άλλες κοινότητες του δήμου εκτός από το Πελόπιο, την Καυκωνία, το Χελιδόνι, το Κρυονέρι και το Πουρνάρι. Παράλληλα τα σχολεία του δήμου, το Ειρηνοδικείο του δήμου, συμβολαιογραφεία και τράπεζα».

Ο έμπορος στο Πελόπιο Τάκης Παναγιωτόπουλος, επισήμανε την σπουδαιότητα της επισκευής αλλά και της εξομάλυνσης αυτού αφού το Πελόπιο ως διοικητικό κέντρο του δήμου είναι αδικαιολόγητο να επικρατεί αυτή η κατάσταση».

Ο φαρμακοποιός Τάκης Μυλωνόπουλος δήλωσε ότι «… ο δρόμος είναι μείζον θέμα για εμάς διότι καθημερινά λόγω μεγάλης κίνησης πρέπει απαραιτήτως να γίνει το αυτονόητο. Η συντήρηση η βελτίωση αυτού για την ασφάλεια των πολιτών».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημ. σχολείου Πελοπίου Αθανασία Ζήσιμου, επισήμανε πως «…οι μαθητές έρχονται με μεγάλο ρίσκο κινδύνου στο σχολείο. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος