FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντικά θέματα στο ΔΣ Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αρκετά σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ Ανδρίτσαινας – Κρεστένων την περασμένη Τρίτη. Βασικότερο ήταν ο απολογισμό του 2016 παρουσία Ορκωτών Λογιστών. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και αναλύθηκαν όλα τα σχετικά θέματα, ενώ οι Ορκωτοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την διαχείριση που γίνεται στο δήμο σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη.

Παράλληλα στην ίδια συνεδρίαση δόθηκαν οι εξουσιοδοτήσεις για την υποβολή προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ εγκρίθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για τη νέα χρονιά. «Άλλοτε ήταν η κορυφαία διαδικασία σχεδιασμού και προτάσεων, από πλευράς κοινοτήτων, πολιτών και φορέων. Πλέον είναι μια διαδικασία που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σε καταγραφή λίγων ή ελάχιστων έργων, λόγω μη ύπαρξης πόρων. Τονίζω ότι είναι μια διαδικασία που αντιμετώπισαν και οι άλλοι δήμοι. Τα χρήματα που μας δόθηκαν για επενδυτικές δραστηριότητες του 2017, τα πήραμε πριν από λίγες μέρες.

Από προχθές μπορούμε να αρχίσουμε την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος που είχαμε εκπονήσει πριν από έναν χρόνο. Συνολικά είναι 132.000 ευρώ. Άρα, για τις 132.000 ευρώ του 2018 θα πρέπει να περιμένουμε το 2019 για να τις υλοποιήσουμε. Ένα τεχνικό πρόγραμμα και μία διαδικασία πλήρως ευτελισμένη και απαξιωμένη, που δεν έχει καμία ελπίδα να προσθέσουμε κάτι στην περιουσία του δήμου, με την εκτέλεση έργων. Για αυτό μόνη μας ελπίδα είναι τα προγράμματα που μπορούμε να διεκδικήσουμε, καταναλώνοντας τα λίγα χρήματα που έχουμε, στην ωρίμανση δράσεων και ότι άλλο απαιτείται για την ένταξη σε πρόγραμμα» σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος