FOLLOW US: facebook twitter

Σημάδια βελτίωσης στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 14-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-amaliadas

Στο 85% η πληρότητα στην άλλοτε «προβληματική» Παθολογική Κλινική

«Ξεπερνάμε σιγά- σιγά την κρίση» δήλωσε ο αναπληρωτής Διοικητής Γ. Λέντζας

Σημάδια βελτίωσης, παρουσιάζει η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, που όλο το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα σε τέτοιο βαθμό, που βασικές κλινικές της, «κινδύνευαν» με αναστολή της λειτουργίας τους.

Το τελευταίο μόλις δίμηνο και συγκεκριμένα από τις αρχές Σεπτέμβρη, παρουσιάζεται σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας τόσο στα τακτικά εξωτερικά της ιατρεία όσο και στις νοσηλείες ασθενών, κυρίως στην πολύπαθη Παθολογική κλινική που όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία, «κερδίζει» ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυξομειώσεις, παρουσιάζουν οι άλλες δυο κλινικές, η Χειρουργική και η Ορθοπεδική.

Την ίδια στιγμή, η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας, συνεχίζει τις προσπάθειες για τη στήριξη των τμημάτων και των κλινικών μέσω της στελέχωσης τους με ιατρικό κυρίως προσωπικό ενώ σε καλό δρόμο, βρίσκονται και οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου που εκκρεμεί δώδεκα ολόκληρα χρόνια (από το 2004).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αυξομειώσεις στην πληρότητα κλινικών

Μια ματιά στα στοιχεία εισαγωγών του Νοσοκομείου το τελευταίο πεντάμηνο, και αμέσως διαπιστώνει κανείς, την αύξηση των ποσοστών στην Παθολογική Κλινική. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Ιούνιο η Παθολογική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας με τις 21 κλίνες, παρουσίαζε πληρότητα στις εισαγωγές 57% ενώ το Σεπτέμβριο οι νοσηλείες αυξήθηκαν με την πληρότητα να φθάνει το 80% και τον Οκτώβρη το 85%.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στις άλλες δυο κλινικές καθώς η πληρότητα στις 18 κλίνες της Χειρουργικής τον Ιούνιο ήταν στο 53%, το Σεπτέμβρη εμφάνισε μικρή άνοδο στο 56% και τον Οκτώβρη μειώθηκε στο 37%. Μειωμένη πληρότητα και στην Ορθοπεδική κλινική  των 9 κλινών, καθώς τον Ιούνιο άγγιζε το 77%, τον Ιούλιο το 88% και τον Οκτώβρη έπεσε στο 42%.

lentzas2

«Προσπαθούμε για το καλύτερο»

Ο αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, αναφέρθηκε στην αύξηση των εισαγωγών τονίζοντας ότι αυτό συνέβη κατά κύριο λόγο εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των εφημεριών των κλινικών σε επίπεδο Νομού. «Η Παθολογική Κλινική, πραγματοποιεί 8 εφημερίες το μήνα σε επίπεδο Νομού, η Ορθοπεδική 15 ημέρες το μήνα για όλη την Ηλεία ενώ και η Χειρουργική, πάντα σε συνεργασία με την αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, 15 εφημερίες το μήνα. Στο Νοσοκομείο, επίσης, ανέλαβαν και νέοι γιατροί, αγροτικοί ενώ καλύφθηκε το θέμα των ειδικευομένων. Παράλληλα, έχουμε προχωρήσει τις κρίσεις για τις δυο θέσεις Παθολόγων ώστε η Παθολογική Κλινική να μπει πιο δυναμικά στο πρόγραμμα εφημεριών» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «σιγά- σιγά, μετά την περίοδο αμφισβήτησης για την ύπαρξη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ο κόσμος έχει αρχίσει να το εμπιστεύεται ξανά. Πλέον δεν τίθεται θέμα λειτουργίας, ίσα- ίσα υπάρχει βούληση για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες καθώς και για την πρόσληψη νέου προσωπικού παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Διοίκηση και προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό) συνεχίζουμε με αγαστή συνεργασία την προσπάθεια και πιστεύω ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα βγούμε πιο δυνατοί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος