FOLLOW US: facebook twitter

Σε τελική ευθεία η 7η διοργάνωση: “Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας” 2018-“Πάρης Κατσούφης”

Ημερομηνία: 20-04-2018 | Συντάκτης:

Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των ετοιμασιών για τη φετινή, κλασική διοργάνωση. Το Σάββατο το απόγευμα, στις 19:30 θα γίνει η γενική ενημέρωση στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, στην πλατεία Ανεμόμυλου.

Οι γενικές οδηγίες για φέτος είναι οι ακόλουθες:

  1. Δεν είναι αγώνας, είναι διαδρομή εκδρομικού χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, ενδείκνυται “φουλ” τόσο για “κουρσάδες” όσο και για “μαουνταινάδες” ως προπόνηση, οπότε… και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος!
  2. ΣΗΜΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

α. Πάτρα, κατάστημα ποδηλάτων “Το Ποδήλατο”, Παπαφλέσσα 4, περιοχή Αγίου Ανδρέα, τηλ 2610321637 και στην Ποδηλατική Λέσχη ‘’Πιάνω την ζωή απ΄το τιμόνι’’ στο τηλέφωνο 6940708855

β. Λεχαινά, συνεργείο μοτοποδηλάτων Ανδρέα Δημησιάνου, στην είσοδο του χωριού από την εθνική, απέναντι από το βενζινάδικο.

γ. Ανδραβίδα, κατάστημα δώρων “Ήλιδα”.

δ. Αμαλιάδα, βιβλιοπωλείο “Βιβλιοχώρος”, Φιλικής Εταιρίας και Ερμού, κατάστημα ποδηλάτων Pedal Power

ε. Πύργος, γυμναστήριο Athletic, Εθνικής Αντιστάσεως 12, κατάστημα ειδών γυμναστηρίου X- Treme Stores, Πατρών 29, κατάστημα κρεάτων Ανδρέα Μπαντούνα.

στ. Αρχαία Ολυμπία, κατάστημα αναμνηστικών και δώρων Άγγελου Παπαλάμπρου

  1. Εγγραφή σημαίνει, συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης, καταβολή 5€, που αντιστοιχεί σε ετήσια συνδρομή μέλους στο σύλλογο των ΦΠΗ, και παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Ως μέλη έχετε όλες τις παροχές της συγκεκριμένης δράσης, και εξασφαλίζετε συμμετοχή για ένα χρόνο στις επόμενες δράσεις και γενικές συνελεύσεις.
  2. ΟΣΟΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ επικοινωνήστε με τη σελίδα μας για να σας δώσουμε τί δυνατότητες έχετε με τη διαμονή. Με τους υπόλοιπους τα λέμε το Σάββατο.
  3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/04, ΣΤΙΣ 20:00 στην πλατεία Ανεμόμυλου, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου θα γίνει η καθιερωμένη γενική ενημέρωση της εκδήλωσης, όπου θα μπορούν να γίνονται και κάποιες εγγραφές (αλλά μην το αφήνετε για τελευταία στιγμή…)
  4. Την Κυριακή 07:30 π.μ. γίνεται φόρτωση ποδηλάτων και επιβίβαση για Αρχαία Ήλιδα, πάλι από πλατεία Ανεμόμυλου. Οι πιο ορεξάτοι, αρχίζετε και ποδηλατείτε για τον προαύλιο χώρο του παλιού μουσείου (δλδ υπαίθριο θέατρο και όχι για το νέο κτήριο μέσα στο χωριό
  5. Στο χώρο της εκκίνησης δίνονται σε κάθε ποδηλάτη ένα μπουκαλάκι νερό και μία μπανάνα και ανακοινώνονται οι τελευταίες οδηγίες.
  6. 08:55 στηνόμαστε αντικριστά “χωμάτινοι” με “ασφάλτινους” κάτω από την αψίδα, επί του δρόμου και ο καθένας στο ρεύμα κυκλοφορίας του.
  7. 09:00 εκκίνηση!
  8. Στη διαδρομή θα υπάρχουν συνοδοί ποδηλάτες, οχήματα, μοτοσυκλέτες, Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, γιατροί και όχημα σέρβις για την ασφάλτινη διαδρομή. (Προσοχή! είναι ευθύνη του καθενός να έχει φροντίσει για τον έλεγχο του ποδηλάτου του τις προηγούμενες μέρες και να έχει μαζί του τουλάχιστον μία σαμπρέλα! Η βοήθεια και η καλή καρδιά είναι δωρεάν, τα ανταλλακτικά ΟΧΙ..!)
  9. Στο χωριό Χειμαδιό είναι το σημείο συνάντησης των δύο διαδρομών και η δυνατότητα για στάση, τόσο όσο θεωρεί ο καθένας και η παρέα του… Φωτογραφίες και επικοινωνία μεταξύ μας… Εννοείται!
  10. Συνεχίζουμε για τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία. Όσοι κουραστήκατε, κάντε και ενδιάμεσες στάσεις, ζητήστε να σας μεταφέρουν με το συνοδό όχημα από μια δύσκολη ανηφόρα πχ… Μέχρι τις 14:30 όμως! Δεν είναι αγώνας, άρα δεν είναι ντροπή τίποτα. Όσο παραπάνω αργείτε τόσο κουράζεστε, επιβαρύνετε τους συνοδούς και τους αποκόπτετε από άλλους που ίσως έχουν ανάγκη. Και το κυριότερο, χάνετε την ωραία φάση με όλους τους άλλους στον τερματισμό.
  11. Περνάτε αψίδα τερματισμού! Παραλαμβάνετε αναμνηστικό και μετάλλιο και οι …γρήγοροι μην ξεχνάτε ότι ο αρχαιολογικός χώρος είναι δίπλα!
  12. Περίπου στις 13:30 στο εστιατόριο Φιλοξενια έχει φαγητό για όσους το επιθυμούν, με αντίτιμο 10€, εκτός από τους ποδηλάτες εκτός νομού, για τους οποίους είναι δωρεάν, πράγμα το οποίο πρέπει να το δηλώσουν για να εξασφαλίσουν σχετικό καρτελάκι.
  13. Όσοι δεν επιθυμούν να φάνε, αλλά θέλουν να επιστρέψουν νωρίτερα τρεις είναι οι επιλογές:

α. να φύγουν με δικά τους οχήματα,

β. να φύγουν ποδηλατώντας,

γ. να ειδοποιήσουν από νωρίτερα για να εξασφαλιστεί θέση για μεταφορά με λεωφορείο προαναχώρησης.

  1. Περίπου στις 15:30 με 16:00 θα αρχίσει η φόρτωση και επιβίβαση για επιστροφή στην Αμαλιάδα και Πύργο. 17:00 αναμενόμενος χρόνος άφιξης στην πλατεία Ανεμόμυλου. Όσοι έχετε αφήσει οχήματα στην Αρχαία Ήλιδα παρακαλούμε την υπομονή σας για να σας μεταφέρουμε κλιμακωτά.

Η φετινή εκδήλωση αφιερώνεται στο καλύτερο μέλος των ΦΠΗ. Στον άνθρωπο που μας βοηθούσε χωρίς να το ξέρει κανείς. Σε αυτόν που έκανε κάθε χρόνο ολόκληρο ταξίδι από το Μαϊάμι για να συμμετάσχει σε αυτή τη διοργάνωση και που “έφυγε” τόσο άδικα, μετά από τροχαίο δυστύχημα την ώρα που ποδηλατούσε. Στον ΚΥΡΙΟ Πάρη Κατσούφη. Στο Νο 1!

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook ως “Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας” και στο Instagram ως “elis_bicycle_friends”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος