FOLLOW US: facebook twitter

Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα έκοψε την πίτα της η Φιλαρμονική Πύργου Απόλλων

Ημερομηνία: 09-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

filarmonikh-pita-mousiki1

Με μουσική, τραγούδια και βραβεύσεις

Σε μια πολύ ζεστή και γιορτινή εκδήλωση με μουσική, τραγούδια και βραβεύσεις, η Φιλαρμονική Πύργου Απόλλων, έκοψε το απόγευμα του Σαββάτου την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή της. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος είναι και επίτιμος πρόεδρος της Ιστορικής αυτής Φιλαρμονικής, η οποία ιδρύθηκε το 1881, από τον τότε Δήμαρχο Πύργου αείμνηστο Πέτρο Αυγερινό και έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για την πολυσχιδή προσφορά της. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αξία της μουσικής για τους ανθρώπους που λειτουργεί γαλήνια στην ψυχή και αποτελεί κυρίως για τους νέους μια πολύ σοβαρή και δημιουργική διέξοδο και επαίνεσε την προσφορά της Φιλαρμονικής Απόλλων και το έργο του δραστήριου προέδρου της κ. Αθανάσιου Δασκόπουλου, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

filarmonikh-pita-mousiki4

filarmonikh-pita-mousiki

Παράλληλα επέδωσε οκτώ χρηματικά βραβεία στους Μουσικούς της Φιλαρμονικής, εις μνήμη των αειμνήστων προκατόχων του Μητροπολιτών: Δαμασκηνού, Αντωνίου, Γερμανού και Αθανασίου, όπως είθισται επί σειρά ετών, σύμφωνα με δική του πρωτοβουλία. Η ωραία αυτή εκδήλωση έκλεισε με όμορφες μελωδίες και τραγούδια από την νεοσύστατη παιδική χορωδία της Φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση της κ.Γεωργίας Αδαμοπούλου με τον Στέφανο Κωνσταντόπουλο στο πιάνο, καθώς επίσης και από την Μπάντα υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Στάθη Θεοδόση και του δασκάλου μουσικής Γιάννη Αντωνόπουλου. Συγκεκριμένα η χορωδία έψαλε τα βυζαντινά κάλαντα, τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από την Μακεδονία και την μπαλάντα των Χριστουγέννων, ενώ η μπάντα έπαιξε κάλαντα από την Ελλάδα και την Καλαβρία και κλασικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο τυχερός του φλουριού έλαβε δώρο ένα σταυρό με χρυσή αλυσίδα.

filarmonikh-pita-mousiki3

Το «παρών» στην εκδήλωση της Φιλαρμονικής έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας, η αντιδήμαρχος Πύργου κ. Αντριάνα Αγγελακοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, o  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητρόπολης Ηλείας π. Ηλίας Παπαγγελής, ο  π. Νικόλαος Κατσιδήμας από την ενορία Αγίου Σπυρίδωνος κ.α

filarmonikh-pita-mousiki2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος