FOLLOW US: facebook twitter

Σε κλίμα συγκίνησης λόγω του θανάτου του Κ. Λιατσή η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύργου

Ημερομηνία: 19-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

ds-pyrgou-k-liatsis2

Η θλίψη και η συγκίνηση «κάλυψαν» την ένταση των παιδικών χαρών

Αλλαγή στάσης Λιατσή για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Σε βαρύ κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, λόγω του ξαφνικού χαμού του αδελφού του δημάρχου Κώστα Λιατσή, όχι μόνο γιατί ο ίδιος ο δήμαρχος όπως ήταν λογικό βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αλλά και γιατί ο εκλιπών ήταν φίλος με τους περισσότερους εκ των δημοτικών συμβούλων και έχαιρε της εκτίμησης όλων. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Λιατσή, για την προσωπικότητά του και την προσφορά του στον τόπο, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος με δάκρυα στα μάτια είπε λίγα λόγια από καρδιάς για τον αδελφό του. «Ο Κώστας ήταν για μένα αδελφός, φίλος, συνεργάτης και σύμβουλος, ο χαμός του δεν ξεπερνιέται, ο πόνος μου είναι βαθύς και η απώλεια δεν νομίζω ότι μπορεί να καλυφθεί. Ήταν ο άνθρωπος που πάντα με κράταγε στη γη ακόμα κι όταν εγώ είχα κάποιες διαφορετικές απόψεις και μέσα από τις αντιρρήσεις του και την ρεαλιστική και τεκμηριωμένη πάντα θέση του με γνώμονα το καλό της πόλης, ήταν εκείνος που πάντα με επηρέαζε θετικά, ασκώντας μου μάλιστα σκληρή κριτική. Θα ήθελα λοιπόν, αφήνοντας στην άκρη τη θλίψη που με κυριαρχεί, να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη τη θέληση και το όραμα του Κώστα, να πάμε όλοι μαζί δυνατά για την πόλη και μαλακά μεταξύ μας, χωρίς έριδες, μίση και πάθη, γιατί μαζί μας δεν παίρνουμε τίποτα όταν φεύγουμε.» Τελειώνοντας ο κ Λιατσής ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που συμαπραστάθηκε στον ίδιο και στην οικογένεια του εκλιπόντα, έναν – έναν τους δημοτικούς συμβούλους, επικεφαλής των παρατάξεων, τον πρώην δήμαρχο Πύργου Μ. Παρασκευόπουλο για όσα έγραψε για τον Κώστα Λιατσή, όλους όσους εκφώνησαν επικήδειο και τον Μητροπολίτη Ηλείας, τονίζοντας ότι «με καταϋποχρεώσατε όλοι, σας ευχαριστώ από την καρδιά μου».

ds-pyrgou-k-liatsis1

Με την σειρά τους έλαβαν τον λόγο ένας – ένας οι επικεφαλής των παρατάξεων εξαίροντας την προσωπικότητα του Κώστα Λιατσή, τονίζοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος με ήθος, με αξιοπρέπεια, που υπηρέτησε την εκπαίδευση με τον καλύτερο τρόπο, υπηρέτησε όμως και την δημοκρατία με την εν γένει στάση της ζωής του. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Αλλαγή στάσης Λιατσή για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η φορτισμένη ατμόσφαιρα κράτησε τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης την συζήτηση σε χαμηλούς τόνους, αν και το θέμα με τις παιδικές χαρές σε άλλο χρόνο θα είχε έναν τόνο ολίγον «πολεμικό». Ωστόσο πριν από ην συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, εγκρίθηκε ομόφωνα προ ημερήσιας διάταξης, θέμα για ψήφιση πίστωσης 2.000 ευρώ για να γίνει στο δημαρχείο μια μικρή δεξίωση των φιλοξενουμένων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και δοθείσης αφορμής, υπήρξε και μια γενικότερη μικρη συζήτηση για το θεσμό. Το γεγονός όμως που σχολιάστηκε από όλους θετικά, είναι η αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής απέναντι στο Φεστιβάλ, αφού για πρώτη ίσως φορά ο δήμαρχος εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το θεσμό τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό πολιτιστικός γεγονός για την πόλη, ότι έχει υπάρξει συζήτηση και προσέγγιση των δύο πλευρών και ότι αυτές τις ημέρες γίνεται ότι καλύτερο μπορεί ο δήμος έτσι ώστε να προετοιμάσει τον Απόλλωνα για την μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου, με πολλές επεμβάσεις στο χώρο, στα καθίσματα κλπ έτσι ώστε να είναι αξιοπρεπής, με ένα μικρό μάλιστα κόστος αφού όλες οι παρεμβάσεις γίνονται από τους εργάτες και τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ κατόρθωσαν χάρη στην Πυροσβεστική να πάρουν την πυρασφάλεια που χρειαζόταν. Μάλιστα ο κ. Λιατσής έθεσε γενικότερα το θέμα της παραχώρησης του Απόλλωνα για διάφορες εκδηλώσεις και πρότεινε να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα εξετάσει όλα τα αιτήματα για να μην δημιουργούνται προβλήματα και γίνεται λόγος για ‘ευνοούμενους’ και μη.

Οι παιδικές χαρές «ζέσταναν» το κλίμα

Στην συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση του πρώτου θέματος ημερήσιας διάταξης, συζήτηση που έφεραν με αίτημά τους 12 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και είχε να κάνει με την επισκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών του δήμου Πύργου μετά την σύνδεσή του θέματος με την παραίτηση του δικαιώματος προσωπικής αγωγής κατά του δήμου Πύργου, από τον Γ.Γ Ττου δήμου Χάρη Αντύπα. Την εισήγηση εκ μέρους της αντιπολίτευσης έκανε ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος που αμφισβήτησε επί της ουσίας την δήλωση του κ. Αντύπα ότι μετά την παραίτησή του από την αγωγή του κατά του δήμου Πύργου για υπόθεση που αφορούσε την ανέγερση πάρκινκ, δωρίζει τις 250.000 ευρώ της διεκδίκησης της αμοιβής του στο δήμο για να γίνουν παιδικές χαρές. Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε ότι δωρεά στην ουσία δεν υπάρχει και ότι όλο αυτό ειπώθηκε εκ μέρους του κ. Αντύπα για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής, τεκμηριώνοντας τη θέση του αυτή,  λέγοντας ότι το ποσόν αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, γιατί από την στιγμή που παραιτήθηκε της αγωγής του κατά του δήμου, κανείς δεν ξέρει αν θα δικαιωνόταν ή όχι. Γι αυτό και πρότεινε αν όντως έχει την διάθεση της  δωρεάς προς τα μικρά παιδιά ο Γ.Γ του δήμου, να δωρίσει κάποια ποσά που του έχουν επιδικαστεί από άλλες αγωγές και αφορούν περίπου 15000 ευρώ. Τόνισε ακόμα ότι δεν είναι ηθικό, όταν είσαι Γ.Γ ενός δημου, να στρέφεσαι σαν δικηγόρος εναντίον του. Στην συνέχεια την θέση αυτή με κάποιες συμπληρωματικές παρατηρήσεις εξέφρασε και ο κ. Τ. Αντωνακόπουλος.   Η συζήτηση συνεχίστηκε και αναμενόταν η τοποθέτηση του κ. Αντύπα. Λόγω του προχωρημένου της ώρας, η συνέχεια του ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος