FOLLOW US: facebook twitter

Σε κλίμα έντασης το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Διυλιστήριο στην ημερήσια διάταξη

Ημερομηνία: 28-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας καθώς σημαντικά ζητήματα όπως το διυλιστήριο στο φράγμα του Πηνειού, το εργοστάσιο απορριμμάτων αλλά και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, πυροδότησαν τη συζήτηση προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ νυν και πρώην Δημάρχου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χρειάστηκε να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο και κατά την «επιστροφή» των συμβούλων στα έδρανα, η ένταση και οι διαξιφισμοί παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενημέρωσε το σώμα για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας και όλα όσα συνέβησαν και στη συνέχεια κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για σειρά λαθών και παραλείψεων σε σημαντικά έργα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η νυν δημοτική αρχή. «Η διαδικασία για την οριστική λύση στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων δεν καθυστερεί από υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής και η ένταξη του έργου σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των συναρμόδιων υπουργείων είναι θέμα ημερών» είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι αποτελεί μονόδρομο η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΦΟΣΔΑ για τη συνέχιση λειτουργίας της προσωρινής μονάδας στη Τριανταφυλλιά.

Ένταση υπήρξε στο θέμα του διυλιστηρίου όταν ο δήμαρχος κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι ευθύνεται για τη λήψη νερού από τον πυθμένα του φράγματος με αποτέλεσμα να είναι αυξημένες οι τιμές σε σίδηρο και μαγγάνιο. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Λυμπέρη πως κατήγγειλε τη μελέτης της δημοτικής αρχής στο ΕΠΠΕΡΑΑ γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του, τονίζοντας πως «ουδέποτε υπήρξε στην ζωή του κουκουλοφόρος- καταδότης και ούτε θα υπάρξει ποτέ».

«Ναι» στο τουριστικό εγχείρημα στο Χελωνίτη Κόλπο

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση του Δημάρχου Ήλιδας, κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, για τη διεκδίκηση υλοποίησης του τουριστικού εγχειρήματος στο Χελωνίτη Κόλπο.

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν:

1.Η δημιουργία Τουριστικού Χωριού στο Δάσος Μαραθιάς, έκτασης 820 στρεμμάτων

2.Η δημιουργία Δημοτικών Παιδικών Κατασκηνώσεων στο Δασάκι Μύτικα Παλουκίου, έκτασης 53 στρεμμάτων

3.Η συνδιοργάνωση του Α΄ Διεθνούς Εναλλακτικού Camping στο Δάσος Μαραθιάς το καλοκαίρι του 2018 από τον Δήμο Ήλιδας και το Κίνημα Φίλων Χελωνίτη Κόλπου.

4.Η τοποθέτηση και λειτουργία του Παρατηρητηρίου Χελωνίτη Κόλπου και του Αίθριου Μουσείου Χερσαίας και Θαλάσσιας Μεταφοράς στην Πλατεία Κουρούτας

Την εισήγηση του Δημάρχου ψήφισαν τα μέλη της πλειοψηφίας, ο επικεφαλής της παράταξης «Αριστερά στην Ήλιδα», κ. Τάσος Σμέρος, και τα 4 παρόντα μέλη της παράταξης Λυμπέρη, Μπακέλας Γεώργιος, Τσαγκαρούλιας Παναγιώτης, Ντάνεσης Χαράλαμπος, Παρασκευόπουλος Γεώργιος. ΟΧΙ ψήφισε ο επικεφαλής της «ΛαΪκήςσυσπέιρωσης», κ. Άγγελος Κολόσακας. Παρών ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξαρτησία», κ. Νίκος Διαμαντόπουλος. Τις εισηγήσεις εκ μέρους του Κινήματος Φίλων Χελωνίτη Κόλπου ανέπτυξαν ο Μανώλης Μπιρμπίλης, ο Λάμπρος Βιζύλης, ο Σπύρος Χέλμης και ο Διονύσιος Τσαούσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος