FOLLOW US: facebook twitter

Σε κίνδυνο το Κοτύχι λόγω της κακοκαιρίας

Ημερομηνία: 30-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

kotyxi-kakokairia2

Υπερβολικά μεγάλος ο όγκος των νερών – Άνοιξαν διόδους διαφυγής προς τη θάλασσα

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου. Η στάθμη των νερών ανέβηκε πολύ και χρειάστηκε παρέμβαση για την εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων, για να μην χαθεί η ιχθυοκαλλιέργεια. Το απόγευμα της Δευτέρας, χρειάστηκε να ανοίξουν οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Συνεταιριστικής Εταιρίας Κοτύχι ΑΕ, τμήμα διαφυγής των νερών, κόβοντας ακόμα και το δρόμο που οδηγεί στις εγκαταστάσεις για να σώσουν την επιχείρηση.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της δημοτικής συνεταιριστικής ιχθυοτροφικής εταιρίας Λεχαινών Διονύσης Μάλλιαρης  «… λόγω της κακοκαιρίας είχαμε δυσάρεστα νέα για το Κοτύχι. Σε δύο – τρία σημεία υπάρχουν μικρά ρήγματα. Προς το παρόν δεν είναι τόσο επικίνδυνα, αλλά αν συνεχιστεί η κακοκαιρία πιστεύω ότι τα ρήγματα αυτά θα μεγαλώσουν και θα έχουμε και μια πολύ μεγάλη ζημιά στην παραγωγή του χελιού, που έχει ξεκινήσει αυτές τις ημέρες. Δυστυχώς αν δεν γίνει κάποια παρέμβαση, ειδικά στον ποταμό Βέργα, δεν πρόκειται να αντέξει η επιχείρηση, ότι κι αν κάνουμε. Κάναμε την Δευτέρα μια τοπική παρέμβαση στη λίμνη. Πιστεύουμε ότι γλιτώσαμε το να μην διαλυθούν τα πάντα. Φεύγουν πάρα πολλά νερά δυτικά της λίμνης και πέφτουν στη θάλασσα. Αν συνεχίσει έτσι με την έντονη κακοκαιρία πιστεύω ότι θα έχουμε δυσάρεστα πράγματα.

DCIM100GOPROG0038480.

Ο κ. Μάλλιαρης εξήγησε πως έχει διαφύγει προς τη θάλασσα και μια μικρή ποσότητα ψαριών, ενώ αν συνεχιστεί η κακοκαιρία θα διαφύγουν  και τα χέλια. Επισήμανε δεν πως λόγω του μεγάλου όγκου των νερών που έρχονται κυρίως από την περιοχή της ορεινής Βουπρασίας μέσω του ποταμού Βέργα, αν δεν γινόταν παρέμβαση η λίμνη θα γινόταν ένα με τη θάλασσα. Τόνισε δε πως απαιτείται άμεσα εκτροπή του ποταμού Βέργα για να καταλήγει απευθείας στη θάλασσα και όχι όπως τώρα στη λιμνοθάλασσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος