FOLLOW US: facebook twitter

Σε ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά και την απόφαση του Eurogroup να ανοίξει το δρόμο για τις τεχνικές συζητήσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Στην εγχώρια ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 1,211%, ενώ του 5ετούς στο ιστορικό χαμηλό του 2,73%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρούσε στο 3,79%.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν θεαματικά το τελευταίο δίμηνο παρασύροντας τις αποδόσεις των εντόκων γραμματίων και των εταιρικών ομολόγων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται, αφενός μια μέρα μετά το Eurogroup, αφετέρου, μετά την αναβάθμιση από την S&P. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την Παρασκευή το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας για πρώτη φορά την τελευταία διετία, λόγω της βελτίωσης στις χρηματοδοτικές και δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας.

Ο Πιερ Μοσκοβισί χαιρέτισε την έναρξη της τεχνικής συζήτησης για τον «γαλλικό μηχανισμό» που συνδέει το χρέος με την ανάπτυξη. «’Ηταν καλή ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» είπε και τόνισε ότι πρέπει να δούμε όχι μόνο ότι η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα αλλά και ότι βγαίνει καλά.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του πορτογαλικού τίτλου υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015 και του ισπανικού σε χαμηλό επτά μηνών, με τις διαθέσεις των επενδυτών έναντι των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας να βελτιώνονται, τόσο μετά την αναβάθμιση της Ισπανίας από τη Fitch όσο και λόγω της αισιοδοξίας για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σταδιακά στην ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη, εν μέσω εντεινόμενων εικασιών ως προς το πότε θα τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αν και την τελευταία εβδομάδα, στελέχη της Τράπεζας υποβάθμιζαν το ενδεχόμενο επικείμενης αλλαγής της νομισματικής πολιτικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος