FOLLOW US: facebook twitter

Σε εφαρμογή ο Big Brother της Πυροσβεστικής

Ημερομηνία: 06-04-2017 | Συντάκτης:

Σύστημα ελέγχου των οχημάτων της, όπλο για κάθε επιχείρηση

Με στόχο να βελτιώσει τη στρατηγική του στη μάχη με τις πυρκαγιές και να τοποθετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα «πιόνια» στη σκακιέρα», αλλά και για να υπάρχει πλήρης γνώση των δυνατοτήτων στο «πεδίο της μάχης» η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έθεσε σε λειτουργία του Engage. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επιτελείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που θα καθοδηγήσουν τα οχήματά τους και σε ποια κατάσταση βρίσκονται για να μπορέσουν να επιχειρήσουν αποτελεσματικά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Όπως είπε ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος, «…το Αρχηγείο έχει τοποθετήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε όλα τα πυροσβεστικά οχήματα και τις υπηρεσίες. Με αυτό το σύστημα μπορούμε να δούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή που κινείται κάθε όχημά μας, με πόση ταχύτητα, τα καύσιμα που έχει, το νερό που έχει μέσα και πόση ώρα έχει δουλέψει η αντλία του. Αυτό μας βοηθά να ελέγξουμε περισσότερο τις κινήσεις των οχημάτων, να βλέπουμε το χρόνο που χρειάζεται για να μεταβεί σε ένα συμβάν. Κάθε επικεφαλής, έχει ένα τάμπλετ, όπου μέσα από αυτό βλέπει όλα τα οχήματα που βρίσκονται και την περιοχή που επιχειρούν σε πυρκαγιά. Έτσι μπορούμε να δούμε τους δρόμους, να έχουμε άμεση πρόσβαση στην περιοχή και να χειριστούμε καλύτερα την κατάσταση». Αυτή την περίοδο γίνονται ρυθμίσεις και δοκιμές ώστε όλα να δουλεύουν άψογα στην αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Πετρούτσος μίλησε και για τις καιρικές συνθήκες, που ευνοούν στην εκδήλωση πυρκαγιών. Είναι χαρακτηριστικό πως τον άνομβρο Μάρτιο σημειώθηκαν περίπου 70 πυρκαγιές στο σύνολό τους από αμέλεια, με καύσεις υπολειμμάτων αγροτικών καλλιεργειών. Ωστόσο ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου, υπάρχει γενικότερα ευαισθητοποίηση από τον κόσμο για την αντιπυρική περίοδο… Παρόλα αυτά επισήμανε πως για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει κατά την αντιπυρική περίοδο να γίνεται καμία καύση, καθώς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος επέκτασης πυρκαγιάς σε δασική ή αγροτική έκταση.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα στις προμήθειες για τη λειτουργία των οχημάτων, γίνεται μεγάλη προσπάθεια με τη βοήθεια και ιδιωτών για την προμήθεια π.χ. ελαστικών, ενώ στην υπηρεσία υπάρχει συνεργείο για την επισκευή τους, όταν αυτό απαιτείται, ενώ έχει γίνει και σχετικός διαγωνισμός από το Αρχηγείο του Σώματος. Σε γενικές γραμμές τα μέσα της Π.Υ. Πύργου βρίσκονται σε καλή κατάσταση ετοιμοπόλεμα για την αντιπυρική περίοδο που σε λίγες ημέρες ξεκινά.


Σχόλιο για "Σε εφαρμογή ο Big Brother της Πυροσβεστικής"

  1. Ο/Η Μπάμπης Κάββαλος λέει:

    Με όλο το θάρρος και απευθυνόμενος τόσο στους συνάδελφους όσο και στον συγγραφέα του άρθρου, θέλω να πω ότι ενώ το άρθρο είναι καλό σε γενικές γραμμές, ο τίτλος του «Big Brother» είναι εκτός τόπου χρόνου και πραγματικότηταςκαι θεωρώ ότι υποβαθμίζει το όλο νόημα του έργου και εν μέρει είναι προσβλητικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος