FOLLOW US: facebook twitter

Σε εξέλιξη ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός του προγράμματος δακοκτονίας στην Ηλεία: Ενδείξεις για αυξημένη δακοπροσβολή!

Ημερομηνία: 03-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Αυτοψία Μητρόπουλου σε ελαιώνες του Πύργου

Ξεκίνησε ο δεύτερος δολωματικος ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Πύργου και στο δήμο Ζαχλαρως Ζαχάρως και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε όλους τους τομείς της Ηλείας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μητρόπουλος μαζί με τον προϊστάμενο του τμήματος φυτοϋγειονομικού ελέγχου Γιώργο Μικέογλου και γεωπόνους της ΔΑΟΚ Ηλείας, επισκέφθηκαν ελαιώνες όπου γίνεται δολωματικός ψεκασμός για το δάκο, στην περιοχή του Πύργου και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο και τον Αμπελώνα.

Από την χθεσινή  επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλου  με τους γεωπόνους της ΔΑΟΚ Ηλείας στην περιοχή του Πύργου, σε ελαιώνες όπου γίνονται δολωματικοί ψεκασμοί για το δάκο

 

Δυστυχώς όμως, όπως δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος οι ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι τώρα και δεδομένων των καιρικών συνθηκών είναι ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δακοπροσβολης.και τόνισε:

«Από την πλευρά της Περιφέρειας και των υπηρεσιών έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι οι παραγωγοί θα πρέπει αφενός να συνεργαστούν με τούς γεωπόνους και τους εργολάβους και αφετέρου και από την δική τους πλευρά να προσπαθησουν να προστατεύσουν την παραγωγή τους εφαρμόζοντας καθολικούς ψεκασμούς, αφήνοντας την εύκολη κριτική!!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος