FOLLOW US: facebook twitter

Σε εγρήγορση αγρότες και κτηνοτρόφοι: Νέο συλλαλητήριο στις 27 Ιούνη στον Πύργο

Ημερομηνία: 26-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Τα ζητήματα που αφορούν τον κτηνοτροφικό τομέα έρχονται έντονα πλέον στο προσκήνιο των κινητοποιήσεων από την ΟΑΣΗ. Τα πρόσφατα γεγονότα με κτηνοτρόφους που έμειναν απλήρωτοι από εταιρίες εμπορίας γάλακτος και διεκδίκησαν τα χρήματά τους, βγάζουν στο δρόμο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης. Χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα τα μέλη της διοίκησης της ΟΑΣΗ, όπου ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση κινητοποίησης στις 27 Ιουνίου και την παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Πύργου στις 3 Ιουλίου. Η πρώτη αφορά απόφαση στο πλαίσιο δεκαημέρου κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενώ η δεύτερη κίνηση στήριξης στον κτηνοτρόφο που διεκδίκησε τα χρήματά του από εταιρία εμπορίας γάλακτος και απέκλεισε το όχημά της στο στάβλο του.

«Στις 3 Ιουλίου θα παρευρεθούμε δυναμικά και πάλι στα δικαστήρια του Πύργου για την στήριξη του συνάδελφου κτηνοτρόφου που δεν έχει τελειώσει η «κόντρα» που υπάρχει με την εταιρεία που δεν πληρώνει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και άλλους. Δεν είναι μία η εταιρεία αλλά πολλές άλλες. Η απληρωσιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλη την Ελλάδα όπως μας λένε οι συνάδελφοι. Η κυβέρνηση βγήκε με γραβάτα, αλλά δεν μας πείθουν. Έρχονται αντιλαϊκά και αντιαγροτικά μέτρα και φορολογία πολύ μεγάλη στους αγρότες η μείωση του αφορολόγητου και η σταδιακή κατάργηση του συν τα χαράτσια που υπάρχουν στην ασφαλιστική μας κάλυψη αλλά και στην ασφάλιση των καλλιεργειών. Δυστυχώς ο καιρός δεν τα πάει καλά με εμάς τους αγρότες περιμένουμε την κακοκαιρία και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος. «Ο εμπαιγμός με το γάλα συνεχίζεται. Το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο με τους συναδέλφους κτηνοτρόφους και κάποιες εταιρείες ήδη λένε ότι θα ξεκινήσει το γάλα πολύ χαμηλότερα, χωρίς καν προφορικές συμφωνίες. Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι τυφλή αλλά να βλέπει το δίκαιο, να το στηρίζουν και να επιδιώκουν. Πολλές φορές που έχουμε δικαιωθεί σε δικαστήρια, δεν έχουμε καταφέρει να εισπράξουμε τίποτα καθώς με τους νόμους που υπάρχουν με την ίδρυση εταιρειών που είναι στον αγροτοδιατροφικό τομέα δεν παρουσιάζουν εχέγγυα για να μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα μας ή χρωστούν και στο Ελληνικό δημόσιο με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε εμείς τίποτα» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, εστίασε ακόμα στα νέα μέτρα και την αναθεώρηση της ΚΑΠ, όπου όπως είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνει περαιτέρω τα κονδύλια στις αγροτικές επιδοτήσεις, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ δυσχερής η κατάσταση και να προωθηθεί η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Έθεσε ακόμα τα θέματα της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης αγροτών και κτηνοτρόφων, ενώ μίλησε ακόμα για τη ΔΕΗ και τις διακοπές ρεύματος στα δίκτυα των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ και καυτηρίασε τη ρύθμιση που μετακυλά στους αγρότες τη ρύθμιση των χρεών. Τέλος αναφέρθηκε και στις κατασχέσεις στην περιουσία των αγροτών για οφειλές προς το δημόσιο της τάξης των 500 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος