FOLLOW US: facebook twitter

Σε έξι τομείς ξεκινά η δακοκτονία – Ξεκινούν τη Δευτέρα οι δολωματικοί ψεκασμοί

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

dakoktonia

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας, στα πλαίσια του Προγράμματος Δακοκτονίας 2016, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού, ότι από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, θα ξεκινήσουν οι δολωματικοί ψεκασμοί για τις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες,:

1ος Τομέας: Κάστρο, Κυλλήνη, Κ. Παναγιά, Νεοχώρι,

3ος Τομέας: Καρδαμάς, Δουνέικα,  

4ος Τομέας: Αλποχώρι, Ξυλοκέρα, Βούναγρο, Φωναϊτικα, Πράσινο,

7ος Τομέας: Κολύρι, Βαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη,

8ος Τομέας: Χελιδόνι, Νεράιδα, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Καυκανιά,

9ος Τομέας: Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πλάτανος, Πελόπιο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Πίσσα

Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους, για την επίβλεψη του ψεκασμού, να ανοίγουν τα περιφραγμένα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να έχουν μεριμνήσει έτσι ώστε να είναι προσβάσιμα.

Το πρόγραμμα των ψεκασμών του κάθε συνεργείου, θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι βιοκαλλιεργητές παρακαλούνται όπως σημάνουν τα λιοστάσια τους, οι μελισσοκόμοι να μεριμνήσουν για το κλείσιμο ή την απομάκρυνση των μελισσοσμηνών και όσοι έχουν ζώα στα λιοστάσια τους να τα απομακρύνουν.

Στις περιοχές που δεν θα πραγματοποιηθεί ο παραπάνω δολωματικός ψεκασμός, οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους. Οι γεωπόνοι του Προγράμματος Δακοκτονίας είναι στη διάθεσή σας, για την τεχνική καθοδήγηση και την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη βιολογική εξέλιξη του εντόμου και τις συλλήψεις των δακοπληθυσμών στις  περιοχές αυτές.

Λόγω του συλλογικού χαρακτήρα και της φύσης του έργου παρακαλούμε για την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση του εντόμου και την διαφύλαξη της παραγωγής.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  θεωρεί ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλει στα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος