FOLLOW US: facebook twitter

Σεμινάριο Μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής

Ημερομηνία: 01-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

seminario-mageirikis1

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου παρακολούθησε την εκδήλωση του Συλλόγου ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο REX

Αξιοποιώντας μια από τις πλευρές του κανονιστικού πλαισίου που ορίζει την οργάνωση και λειτουργία των Σχολείων Δευτερης Ευκαιρίας, το σχολείο του Πύργου συμμετείχε σε  Σεμινάριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

seminario-mageirikis5

Ομάδα Εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, παρακολουθεί το Σεμινάριο.

Οι εκπαιδευόμενοι συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, την περασμένη Δευτέρα, έξω από την καφετέρια REX, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος “Πύργος-Όλοι Μαζί”.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου, κυρία Ζαβέα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εξήγησε τη δομή των σεμιναρίων και προλόγισε το βασικό εισηγητή κο. Νίκο Χρυσανθόπουλο.

seminario-mageirikis4

Το κοινό παρακολουθεί τον κ. Χρυσανθόπουλο, καθώς παρουσιάζει τα χρώματα των φυσικών τροφών και τα οφέλη που παράγουν για τον ανθρώπινο οργανισμό.

«Τα πρώτα υλικά που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας για την παραγωγή γλυκισμάτων ήταν το λάδι, τα σιτηρά και το κρασί. Το πρώτο καταγεγραμμένο γλυκό στην ιστορία, το αναφέρει ο Όμηρος και μοιάζει με τα δικά μας τα κόλλυβα. Φτιάχνεται από βρασμένο κοπανισμένο σιτάρι, έχει μέλι αντί για ζάχαρη και περιέχει βότανα & ξηρούς καρπούς. Σερβιριζόταν μετά από γάμους, συμπόσια και μεγάλες νίκες. Τα πρώτα βιβλία μαγειρικής γράφτηκαν από τον Αρχέλαο. Η ελληνική κουζίνα έδωσε τα φώτα στον υπόλοιπο κόσμο», είπε ο κ. Χρυσανθόπουλος.

Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι η Μεσογειακή κουζίνα αποτελείται από υγιεινές τροφές, αποφεύγει τα ξενόφερτα είδη και φροντίζει ώστε να μεγαλώνουν σωστά οι νέες γενιές, καθώς επίσης: τα φρούτα, τα λαχανικά, τα βότανα, τα μυρωδικά, το λευκό κρέας, το ψάρι, τα σιτηρά και το λάδι αποτελούν τη βάση της μεσογειακής κουζίνας.

seminario-mageirikis3

Χρυσανθόπουλος: Βάλτε λίγη ρίγανη στο φαγητό και θα δείτε τι μυρωδιά θα πάρει! Όσο λιγότερα υλικά έχει ένα φαγητό, τόσο πιο νόστιμο είναι και πιο υγιεινό! Αποφύγετε τις συσκευασμένες τροφές και το πολύ τσιγάρισμα!

Ακολούθως ανάπτυξε έναν απλό τρόπο για επιλογή τροφίμων ανάλογα με το χρώμα τους: λευκό (κουνουπίδι, σκόρδο, φασόλια), κόκκινο, πορτοκαλί (βερίκοκο, πορτοκάλι, καρότο), πράσινο και κίτρινο. Καταναλώνοντας τροφές από μια ομάδα χρώματος, επιτυγχάνουμε συγκεκριμένα οφέλη για τον οργανισμό μας όπως: Λευκό για το ανοσοποιητικό, κόκκινο για την καρδιά και το αίμα, πορτοκαλί για την πρόληψη του καρκίνου, πράσινο για τον καθαρισμό του οργανισμού και την αποτοξίνωση, το μωβ στη μακροζωία, το κίτρινο για την ελαστικότητα του δέρματος.

Στη συνέχεια ο Μάστερ Σεφ παρουσίασε το μοσχάρι και το χοιρινό, τις ονομασίες που έχουν τα μέρη του σώματός του κάθε κρέατος, ενώ πρότεινε τους καλύτερους τρόπους μαγειρέματος-ψησίματος για την κάθε μεριά κρέατος. Σε στοιχεία που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής κατά την αγορά των τροφίμων αναφέρθηκε επίσης ο εισηγητής, καθώς και σε θέματα σχετικά με την ψύξη και κατάψυξη κρεάτων, λαχανικών και λοιπών τροφίμων. Στάθηκε στην αξία των ντόπιων και φρέσκων προϊόντων και ιδίως αυτών που παράγουμε εμείς οι ίδιοι στον κήπο ή στην αυλή μας.

seminario-mageirikis2

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου “Πύργος-Όλοι Μαζί”, κα. Νικολοπούλου, περιστοιχισμένη από μέλη του Συλλόγου: παρακολουθούν με ενδιαφέρον το Σεμινάριο 

Την εκδήλωση χαιρέτισε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, ο Διευθυντής του κ. Αγγελόπουλος και ευχήθηκε στο Σύλλογο “Πύργος-Όλοι Μαζί” επιτυχία στη διεξαγωγή των Σεμιναρίων. Παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του Σ.Δ.Ε. και κάλεσε όσους δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο να διώξουν τις αναστολές και να γραφτούν στο σχολείο.

Το επόμενο ραντεβού για Σεμινάριο, ορίστηκε για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος