FOLLOW US: facebook twitter

«Σεβαστείτε τους νεκρούς μας»: Επιστολή διαμαρτυρίας των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας του 2007 στην Αρτέμιδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ημερομηνία: 04-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Την οργή των συγγενών των νεκρών που χάθηκαν μέσα στις φλόγες στην στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα Ζαχάρως Ηλείας το καλοκαίρι του 2007, έχει προκαλέσει η εκδήλωση που διοργανώνει ο  Σύλλογος Μακισταίων Ολυμπίας, με τραγούδια και βραβεύσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης σεμνής εκδήλωσης μνήμης, στο ετήσιο μνημόσυνο που τελείται στην μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στον τόπο της καταστροφής,  το απόγευμα της 24ης Αυγούστου.

Με επιστολή – διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα , στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, στον δήμαρχο Ζαχάρως και στον πρόεδρο του Συλλόγου Μακισταίων, οι συγγενείς των νεκρών διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την ματαίωση της εκδήλωσης τη συγκεκριμένη μέρα.

Η επιστολή των συγγενών των θυμάτων έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε εδώ και εννέα χρόνια, εμείς συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του 2007, πραγματοποιούμε Τρισάγιο την 24η Αυγούστου  στο σημείο ( μνημείο και δρόμο Αρτέμιδας – Ζαχάρως) που βρήκαν τραγικό θάνατο οι δικοί μας άνθρωποι.

Το Τρισάγιο αυτό κάθε χρόνο πραγματοποιείται με απόλυτο σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στους νεκρούς.

Τα δυο Τρισάγια που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο,  γίνονται από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας – Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο, που οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε  δημοσίως, διότι ήταν δίπλα μας από την πρώτη μέρα που συνέβη αυτό το τραγικό γεγονός, χωρίς να του αποσταλεί κανενός είδους πρόσκληση.

Φέτος προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε, πως αυτό που εμείς κάθε χρόνο πραγματοποιούμε με πόνο ψυχής σιωπηρά και απόλυτο σεβασμό, συνδιοργανώνεται από εσάς ως εκδήλωση. Μια εκδήλωση μάλιστα που το πρόγραμμα της οποίας έχει δημοσιευθεί και μας είναι πλέον γνωστό.

Διερωτόμαστε λοιπόν ΓΙΑΤΙ; Ποιος έχει το δικαίωμα ΔΕΚΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, να μην σέβεται τον πόνο μας; Ποιος έχει το δικαίωμα να μην μας αφήσει να πραγματοποιήσουμε το Τρισάγιο εμείς;

Διοργανώνετε μια εκδήλωση με μουσική και τραγούδια. Γιατί τι ακριβώς γιορτάζετε  εκείνη την ημέρα κύριοι; Eπέτειο ;  Που ήσασταν δέκα ολόκληρα χρόνια;

Κύριοι, το Τρισάγιο αυτό θα πραγματοποιηθεί από εμάς, με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων. Οι τυμπανοκρουσίες, τα τραγούδια- μοιρολόγια τρίτων εκείνη την ημέρα προσβάλουν την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους με μαρτυρικό θάνατο μέσα στις φλόγες .

Ο πόνος των ανθρώπων δεν καπηλεύεται, ούτε προβάλλεται στο βωμό της διαφήμισης οπουδήποτε. Σταματήστε την «Βεβήλωση των Ηρώων που έπεσαν δια πυρός μαρτυρικώς υπέρ πίστεως και πατρίδος», όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ολυμπίας Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομος , όταν του γνωρίσαμε το γεγονός.

Παρακαλούμε να σταματήσετε την εκδήλωση αυτή την συγκεκριμένη ημέρα».

Τονίζεται ότι η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί περιλαμβάνει απονομή τιμητικών πλακετών αλλά και μουσική εκδήλωση υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Τζουανόπουλου με τραγούδια από τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου σε μουσική Θ. Θεοδωράκη και άλλων δημιουργών από ερμηνευτές έντεχνου τραγουδιού καθώς και το «τραγούδι της φωτιάς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος