FOLLOW US: facebook twitter

Σγουρίδης: Ενισχύσεις μέχρι να έρθουν οι αποζημιώσεις

Ημερομηνία: 19-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

sgouridis

Τι πρότεινε ο πρώην υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης των ΑΝΕΛ για την Ηλεία

Μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα της στήριξης των πληγέντων αγροτών της Ηλείας, καθώς ο χρόνος φαίνεται ως το μεγάλο αγκάθι των αποζημιώσεων, πρότεινε από τον Πύργο, ο πρώην υφυπουργός Αγροτική Ανάπτυξης των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης. Πρότεινε να δοθεί μια μορφή ενίσχυσης σε κάθε οικογένεια αγροτών και κτηνοτρόφων, που έχει υποστεί καταστροφές στο φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο και τις εγκαταστάσεις, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις άμεσες ανάγκες, έως ότου ολοκληρωθούν οι καταγραφές των ζημιών και εγκριθούν οι αποζημιώσεις.

Ο κ. Σγουρίδης τόνισε πως θα πρέπει να γίνει σωστή καταμέτρηση και να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «άμεσα αποζημίωση δεν πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα και όποιος το υποσχεθεί λέει ψέματα. Θέλω να είμαι καθαρός. Συνήθως αν χτυπήσει χαλάζι ή κάποια θεομηνία, αν δεν τελειώσει ένας χρόνος για να δοθεί τι παραγωγή θα δώσει αυτό και πως μπορεί να αποκατασταθεί και να καταμετρηθεί, δεν μπορεί να είναι άμεση. Άμεση μπορεί να είναι η ενίσχυση, η βοήθεια. Μέσα από την κρατική αρωγή. Οι θεομηνιόπληκτες περιοχές, να έχουν για κάθε οικογένεια που έχει πληγεί μια άμεση ενίσχυση. Είτε αυτή είναι για το οικογενειακό εισόδημα, άμεσα για να μπορεί να συντηρηθεί». Ο κ. Σγουρίδης σχολίασε πως πρέπει να υπάρξει χρόνος ωρίμανσης για να δοθεί αποζημίωση για κάποια ζημιά, αφού γίνει η καταμέτρηση.

Αναφερόμενος γενικότερα στον αγροτικό τομέα της χώρας στάθηκε σε θέσεις που υποστήριξε στη θητεία του ως υφυπουργός, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Σχολίασε πως ο τομέας πρέπει να στηριχθεί από το κράτος επιστημονικά και οι αγρότες να αντιληφθούν πως η παραγωγή πρέπει να γίνεται ομαδικά, σε ομάδες παραγωγών για καλύτερη διαπραγμάτευση στις τιμές και της εξαγωγές. Στάθηκε επίσης στην συμβολαιακή γεωργία που δίνει άλλες προοπτικές στον παραγωγό και κατέκρινε τις επιδοτήσεις του καναπέ και σχολίασε πως οι αγρότες θα πρέπει να σκεφθούν πως θα τις εκμεταλλευτούν καλύτερα προς όφελος της δουλειάς τους. Ο κ. Σγουρίδης μίλησε και για την κάρτα του αγρότη που θέσπισαν οι ΑΝΕΛ, μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Τέλος προανήγγειλε την ψήφιση του νέου νόμου για τις αγροτικές συνενώσεις που είναι έτοιμος προς ψήφιση.

Φωτο sgouridis


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος