FOLLOW US: facebook twitter

Σαολίν Πύργου: Ο Φοίνικας στο 9ο Φεστιβάλ Μυγδονία

Ημερομηνία: 07-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

saolin

Το “παρών” έδωσε και φέτος το σωματείο saolin του Πύργου, σε ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών που πραγματοποιούνται στην χώρα μας. Ο λόγος για το 5ο Διεθνές & 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών «Μυγδονία», που πραγματοποιήθηκε 26-27 Νοεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης, του Δήμου Παύλου Μελά. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Α.Σ.Γ.Α Γου Σου Κουάν, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών [ΕΟΠΤ]. Αυτή τη φορά το σωματείο του Πύργου, μετέβη στην Θεσσαλονίκη με μία μικρή ομάδα σπουδαστριών, που όμως έλαμψαν με την παρουσία τους, ομορφαίνοντας την Ομάδα Επίδειξης του ΕΠΟΚΕΣ, στην οποία προσκλήθηκαν να συμμετέχουν. Η Λιαροπούλου Δώρα, η Καλογεροπούλου Δήμητρα και η Κωστοπούλου Μαριάννα, παρουσίασαν μαζί με την εικοσαμελή ομάδα Σπουδαστών και Σπουδαστριών που προερχόταν από τα συνεργαζόμενα με το ΕΠΟΚΕΣ Σωματεία, φόρμες ένοπλες και άοπλες από τις δεξιότητες του Σαολίν Κουνγκ Φου.

Ο Δάσκαλος Καπατσούλιας Παναγιώτης, μαζί με τους άλλους δασκάλους, Αλεξίου Σπύρο, Βασιλόπουλο Ιωάννη, Δελή Γιώργο, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Σταυράκο Μάριο, Καλογερόπουλο Ιωάννη, Αντάρη Κωνσταντίνα και Καπάι Αντριάν, που πλαισιώνουν το ΕΠΟΚΕΣ, επωμίστηκαν το έργο της επιτροπής κριτών και γραμματείας, συντελώντας στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για το ΕΠΟΚΕΣ αυτή τη φορά υπήρχε συμμετοχή αποκλειστικά από σπουδαστές και σπουδάστριες που είχαν επιλεγεί από τους δασκάλους τους. Όλοι οι σπουδαστές ανεξαρτήτου επιπέδου και ηλικίας παρουσίασαν με ζήλο και ενθουσιασμό ένοπλες και άοπλες δεξιότητες από τις τέχνες του Σαολίν, καθηλώνοντας για ακόμη μια φορά τα βλέμματα των θεατών.

Φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά και η ομάδα επίδειξης του νεοσύστατου κέντρου πολιτισμού Σαολίν Θεσσαλονίκης «Αληθινή Ατραπός», η οποία μαζί με την ομάδα του κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Αμαλιάδας, γαλήνεψαν την ατμόσφαιρα με τις ομαδικές παρουσιάσεις της Μαλακής Γροθιάς – Ρόου Τσουάν.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει επίσης να δοθεί και για την συνεισφορά των Δασκάλων του ΕΠΟΚΕΣ που επωμίστηκαν το έργο στην επιτροπή κριτών, γραμματεία και που συνετέλεσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος