FOLLOW US: facebook twitter

Σήμερα στον Αποστόλου για τα «καυτά» θέματα η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και οι βουλευτές

Ημερομηνία: 26-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Σημαντικά θέματα της Ηλείας, βασικές εκκρεμότητες που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο, θα απασχολήσουν στη συνάντηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, σήμερα το πρωί παρουσία και βουλευτών του νομού.

Η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας σε δηλώσεις του, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, σε δύο χρόνια η καλλιέργεια θα έχει χαθεί στο νομό.

Η παραχώρηση των δημόσιων καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις πρώην λίμνες ή άλλες περιοχές είναι ένα ακόμα θέμα, όπου ο κ. Βαλιανάτος σχολίασε πως δεν μπορεί να παραχωρούνται σε ανώνυμες εταιρίες, αντί σε αγρότες.

Η στασιμότητα στο θέμα των ΠΣΕΑ για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί σε θερμοκήπια και σταφίδα τον Σεπτέμβρη του 2016 θα τεθεί και αυτό ως θέμα επί τάπητος. «Έως τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και δεν έχει υποβληθεί ο σχετικός φάκελος στα ΠΣΕΑ. Έτσι όπως πάμε μέχρι να έρθουν οι αποζημιώσεις, οι μισοί δικαιούχοι θα έχουν πεθάνει» σχολίασε καυστικά ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας.

Το θέμα της στήριξης των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στο δήμο Ήλιδας θα τεθεί στον υπουργό από τον κ. Βαλιανάτο και με την ιδιότητα του εκπροσώπου του δήμου. Πρόκειται για ποσά στήριξης προς τους πληγέντες, 70.000 ευρώ για τους κτηνοτρόφους και 14.000 ευρώ για τους μελισσοκόμους.

Επίσης στην ατζέντα περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του Ινστιτούτου Κοροίβου από το Δήμο Ήλιδας, το ΤΕΙ Αμαλιάδας και την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος