FOLLOW US: facebook twitter

Σήμερα η 2η Γιορτή Ανακύκλωσης στον Πύργο

Ημερομηνία: 21-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

oneirodromio-anakuklosi2

«Ανακυκλώστε! Καν’ τον τρόπο ζωής»

-Θα παραβρεθεί ο αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης

Η 2η Γιορτή Ανακύκλωσης στον Πύργο αποτελεί γεγονός! Σήμερα λοιπόν, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το δήμο, τον Σπορ Fm και τον Μελωδία Fm, συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».
Με σύνθημα «Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», θα αναπτυχθούν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους όπου μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι θα μάθουν τη σημασία της ανακύκλωσης αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα υλικά.

Στο σημείο συνάντησης, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, θα διανέμει ενημερωτικό υλικό για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».
Ακόμα, ειδικά για το γυαλί, θα ενημερωθούν οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε κώδωνα.
Στο χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, μπαίνουν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα.
«Στη γιορτή θα συμμετέχουν σχολεία κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου οι μαθητές θα μάθουν παίζοντας. Πέρα όμως από τα παιχνίδια του λούνα παρκ ανακύκλωσης, θα μοιραστούν σακούλες ανακύκλωσης, ειδικές μολυβοθήκες ανακύκλωσης, μπαλόνια ανακύκλωσης και φυλλάδια ανακύκλωσης. Σκοπός μας είναι τώρα που δεν υπάρχει πρόβλημα της τελικής διάθεσης των απορριμμάτων να μειώσουμε κι άλλο τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στην Μονάδα Μηχανικής Διαλογής στην Τριανταφυλλιά», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος