FOLLOW US: facebook twitter

Σάκης Μάλιαρης για τις επεκτάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού: Έργα πνοής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προστατεύουν το περιβάλλον

Ημερομηνία: 14-09-2018 | Συντάκτης:
*Αυτοψία στα έργα που υλοποιούνται στο Τραγανό  για τις  νέες  συνδέσεις – Ποιες άλλες περιοχές πρόκειται να συνδεθούν  με το δίκτυο στο μέλλον – Τι δήλωσε για τη Βουπρασία
«Παρά τα προβλήματα, τα οποία τα ξεπερνούμε, στο Τραγανό υλοποιήθηκε και υλοποιείται ένα σπουδαίο έργο. Η συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου είναι άριστη» δήλωσαν οι Σ. Γεωργόπουλος και Αντ. Αποστολόπουλος

 

Έργο πνοής, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον, χαρακτηρίζει τον βιολογικό καθαρισμό Λεχαινών ο Σάκης Μάλιαρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μυρσίνη χθες ο κ. Μάλιαρης επισκέφθηκε το Τραγανό του Δήμου Πηνειού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αποχέτευσης, στο πλαίσιο επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου και των φρεατίων αναμονής.

Ο κ. Μάλιαρης επισήμανε ότι στο  Τραγανό έχει ήδη  γίνει ουσιαστική παρέμβαση στο πλαίσιο της λειτουργίας του βιολογικού, κάτι που αντιλαμβάνονται πλέον οι κάτοικοι. Όπως είπε, η ανταπόκριση  των κατοίκων είναι μεγάλη ενώ  ήδη δημιουργούνται οι υποδομές για νέες συνδέσεις. Μάλιστα  Σύνδεσμος  εξετάζει το ενδεχόμενο να εκπονήσει ξεχωριστή μελέτη για κάποια «δύσκολα» σημεία του οικισμού προκειμένου να συνδεθούν και εκεί οι οικίες με το δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι  σε δηλώσεις τους ο αντιδήμαρχος Πηνειού και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Σάκης Γεωργόπουλος καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Πηνειού Αντώνης Αποστολόπουλος( αμφότεροι μέλη του Συνδέσμου) επισήμαναν ότι στο Τραγανό  παρά τα όποια προβλήματα υλοποιήθηκε και υλοποιείται από τον Σύνδεσμο αποχέτευσης  ένα σπουδαίο έργο. Οι ίδιοι σημείωσαν ότι η συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Σάκη Μάλιαρη είναι άριστη  και κάλεσαν τους κατοίκους να προσέλθουν στο Σύνδεσμο και να υποβάλλουν αιτήσεις σύνδεσης προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σάκης Μάλιαρης από την πλευρά του επισήμανε ότι τα έργα σε Τραγανό, Ανδραβίδα, Λεχαινά και Μυρσίνη  συγκροτούν συνολικά μία σημαντική παρέμβαση, που την περίμεναν εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών.

«Πρόκειται για έργα τα οποία υλοποιούνται πλέον από ίδιους πόρους του Συνδέσμου. Για όσους ασκούν κριτική λέγοντας ότι δεν γίνονταν έργα τα προηγούμενα χρόνια έχω να τονίσω ότι το εργοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του  2017. Άρα νωρίτερα δεν υπήρχε εργοστάσιο σε λειτουργία ούτε είχε ο Σύνδεσμος έσοδα για να μπορέσει να υλοποιήσει έργα.  Ουσιαστικά κάνουμε  τώρα κι άλλα έργα αξιοποιώντας τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για τις συνδέσεις. Καλά θα κάνουν λοιπόν όσοι λένε δεν έκανε νωρίτερα ο Πρόεδρος έργα να ενημερώνονται πριν γράψουν οτιδήποτε. Φυσικά για να φτάσουμε σήμερα εδώ που φτάσαμε εργάστηκαν και οι προηγούμενες διοικήσεις του Συνδέσμου. »

Με την ευκαιρία ο κ. Μάλιαρης υπενθύμισε ότι ο προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από ιδίους πόρους του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό – προγραμματισμό των έργων επισήμανε:

«Πρόκειται  για δύο εργολαβίες. Η μία αφορά την Ανδραβίδα και το Τραγανό. Η άλλη τα Λεχαινά και την Μυρσίνη.  Και οι δύο εργολαβίες ανατέθηκαν με διαγωνισμούς, δεν είναι δηλαδή απευθείας αναθέσεις. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Αναλόγως  με τις εισπράξεις από τις πληρωμές των πολιτών θα κάνουμε νέες επεκτάσεις και νέα έργα. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί την σπουδαιότητα των έργων για την υγεία του αλλά και για το περιβάλλον. Για το μέλλον έχουμε ακόμη τρεις μελέτες οι οποίες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Θα καλυφθεί μια μεγάλη περιοχή από το Κάστρο και την Κυλλήνη, την Κάτω Παναγιά, τη Διασπορά, το Νεοχώρι,  το Στρούσι και ένα τμήμα από την Όλγα Τραγανού και την Αγία Μαύρα»

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» έδωσε το στίγμα και για τη Βουπρασία:

«Αυτό που ως αυτοδιοικητικός και όχι ως Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ»  έχω να πω είναι ότι και  η Βουπρασία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Ειδικά η Βάρδα. Πρέπει λοιπόν και εκεί να δρομολογηθεί μία λύση στα πρότυπα της λύσης που δόθηκε για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Προσωπικά μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά,  δεσμεύομαι να ασχοληθώ ενεργά με το πρόβλημα της Βάρδας και να συμβάλλω ώστε να δοθεί λύση» κατέληξε ο κ. Μάλιαρης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος