FOLLOW US: facebook twitter

«ΡΑΟΥΣ» στον… οίκο ανοχής!

Ημερομηνία: 06-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

raous-lazarakeio

Με επιτυχία η πρεμιέρα στο Λαζαράκειο από την Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας – Λυγιάς «Αποχρώσεις» με το έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Δανίκα

Μια υπέροχη παράσταση, με πολύ γέλιο και εξαιρετικές ερμηνείες, έδωσε στην πρεμιέρα της την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο Λαζαράκειο, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας – Λυγιάς «Αποχρώσεις», με την νέα της θεατρική παράσταση «Ράους» των Ρέππα- Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Δανίκα. Η ομάδα, κατάφερε όχι μόνο να στήσει επί σκηνής έναν…  οίκο ανοχής με τα όλα του, με πολύ γέλιο, με απίστευτες ατάκες, όπου στην εξέλιξη της ιστορίας εμπλέκονται σύλλογοι,  μίζες, επιδοτήσεις, κλοπές, και μια Γερμανίδα ελεγκτής που σε όλα λέει ΡΑΟΥΣ! Μια ανατρεπτική κωμωδία με επίκαιρα μηνύματα, μια ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα, γιατί υπέρ πάντων τα… λαμόγια!

raous-lazarakeio2

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν απολαυστικές και αριστοτεχνικά δοσμένο το κείμενο, πολύ ωραία σκηνικά, κοστούμια και γενικώς ήταν μια παράσταση καλοστημένη που απόλαυσε ο κόσμος και καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές, γιατί το ομαδικό πνεύμα ήταν εμφανές. Η Ομάδα συνέχισε τις παραστάσεις της και το επόμενο διήμερο, Σάββατο και Κυριακή με την ίδια επιτυχία της πρεμιέρας, αρκετά ήταν και τα μέλη άλλων θεατρικών ομάδων του νομού που πήγαν να δουν τους συναδέλφους τους, όπως η Θεατρική ομάδα βιβλιοθήκης Αμαλιαδας και η θεατρική ομάδα Εφήβων Αμαλιάδας Το ραντεβού της Ομάδας ανανεώνεται για το επόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 8:45 μ.μ. στο Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας και ακολουθούν μετά νέες παραστάσεις στο Κουρβισιάνειο της Γαστούνης.

Λίγα λόγια για το έργο

Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών μια προϊσταμένη νοσοκόμα  και μία φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία, γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής στον οποίο δουλεύουν δυο πόρνες, μια Ελληνίδα και μια Ρωσίδα, ένας υπάλληλος επί της υποδοχής και ένας νταβατζής! Γρήγορα ξεπερνούν όμωςτο σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής και πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Και το πιο μεγάλο κόλπο που κάνουν είναι το εξής: εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, προσπαθώντας να περάσουν τον οίκο ανοχής σαν… πολιτιστικό κέντρο, μη έχοντας όμως λάβει υπόψη τους την.. τρόικα και τον έλεγχο από τους Γερμανούς!!

raous-lazarakeio1

Του ρόλους ερμηνεύουν:
Υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών: Νίκος Νίκας
Προϊσταμένη νοσοκόμα: Ζέτα Κοκκίνη
Φαρμακοποιός: Ρένα Τσαμαδού
Ελληνίδα πόρνη: Γιώτα Τσαμαδού
Ρωσίδα πόρνη: Λέτα Ρεντζή
Υπάλληλος επί της υποδοχής: Στέλιος Τζεζό
Νταβατζής: Θοδωρής Δανίκας

Σκηνοθέτης: Θοδωρής Δανίκας
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Μαθητικά, φοιτητικά και εισιτήρια ανέργων 3 ευρώ

Ελένη Παπαδοπούλου

Φωτογραφίες Βαγγέλης Δημόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος