FOLLOW US: facebook twitter

Π. Χρονόπουλος: Ευθύνες για τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη

Ημερομηνία: 04-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μήνυση για το θέμα Γκαγκάτση, ετοιμάζει ο δήμος Ζαχάρως

Καταγγελτικός ως προς αυτούς που διαχειρίστηκαν τα χρήματα του Ταμείου Μουλβιάτη και ποτέ δεν έφτασαν στους αληθινούς πληγέντες της Ηλείας, ήταν ο τελών εν αργία δήμαρχος Ζαχάρως και επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» Πανταζής Χρονόπουλος. Σε δηλώσεις του μετά τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με τη διαχείριση των υπολοίπων του Ταμείου Μολυβιάτη και το θέμα Γκαγκάτση, σχετικά με την δωρεά της UEFA προς του πυρόπληκτούς.

«Οι δωρεές του κόσμου ξεκίνησαν συγκινητικά ειδικά από τους νεκρούς που είχε η Ζαχάρω. Πιστεύαμε ότι τα χρήματα θα διατείθεντο εδώ. Αλλά δυστυχώς όταν ήρθε αυτός ο λεβέντης που λέγεται Γιώργος Παπανδρέου, κατήργησε το ταμείο Μολυβιάτη, τα πήρε και τα έβαλε σε λογαριασμό που κανείς δεν ξέρει πόσα είναι. Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε ετοιμάσει μηνυτήρια αναφορά, για να δούμε που πήγαν αυτά τα χρήματα. Ξέρω ότι τα λεφτά χάθηκαν και αιτία ήταν να φάνε τα λεφτά. Δύο άτομα ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου. Βλέπω την δικαιοσύνη να κωφεύει και ο λαός ακόμα να τον ψηφίζει» είπε ο κ. Χρονόπουλος και συνέχισε. «… Και η επιταγή που έδωσε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας ήταν «πέτσινη». Μετά από λίγο καιρό τη ζήτησαν πίσω και την πήρα από το νομάρχη. Οι αρμόδιοι αυτοί πρέπει να πάνε όλοι στον Εισαγγελέα. Οι αρμόδιοι που ήρθαν εδώ και παρίσταναν με φαμφάρες την ανάπλαση της Ολυμπίας και της περιοχής ολόκληρης και έδωσαν προκαταβολή και παρουσίασαν έναν Ισπανό αρχιτέκτονα πως θα φτιάξουμε την περιοχή μας, μόνο και μόνο για να πάρει τον ψήφο του λαού» κατέληξε ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε το θέμα που προέκυψε με την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση για το θέμα της δωρεάς της UEFA. «Και για το θέμα Γκαγκάτση θα πάρουμε απόφαση ως δημοτική αρχή, να παραστούμε στο δικαστήριο και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Μέρος των χρημάτων που έδωσε ο Μισέλ Πλατινί δόθηκαν για την πυρόπληκτη Ηλεία όχι για την πυρόπληκτη Ελλάδα».

Σχολιάζοντας γενικότερα το αν ωφελήθηκε και κατά πόσο η περιοχή, που τον Αύγουστο του 2007, είδε να χάνονται 46 ψυχές, περιβάλλον και περιουσίες στις φλόγες, επισήμανε πως με εξαίρεση τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Ολυμπιακό Πειραιώς που όλοι γνωρίζουν τι προσέφεραν, «… τα υπόλοιπα λεφτά που πήγαν; Τους λες να κάνουμε το δρόμο Μποκαρίνου – Μάκιστο, που είναι μέσα στην καμένη περιοχή και σου λένε δεν έχουμε λεφτά. Που πήγαν τα λεφτά; Κάναμε τη μελέτη, την πήρε η ΠΕ Ηλείας έκανε και την γεωλογική και μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Που πήγαν τα λεφτά. Είναι να μπει όχι ένας αλλά δέκα εισαγγελείς και να τους στέλνεις έναν ένα σπίτι τους» κατέληξε ο κ. Χρονόπουλος.

Πρωτοβουλία- ασπίδα για την πρώτη κατοικία

Μια πρωτοβουλία για να προστατεύσει τους δημότες του η πρώτη κατοικία τους κινδυνεύει από κατασχέσεις λόγων των «κόκκινων δανείων» που έχουν λάβει, αναλαμβάνει ο δήμος Ζαχάρως, σχεδιάζονται την ίδρυση εταιρίας ειδικού σκοπού για να αποτραπεί η πώληση τους σε ξένα funds.
Ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος και ο επικεφαλής της παράταξης “Δυναμική Πρωτοβουλία” – εκλεγμένος επί τέσσερις θητείες δήμαρχος και τελών σε αργία – Πανταζής Χρονόπουλος, παρουσίασαν τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Ο κ. Χρονόπουλος εξήγησε ότι ως παράταξη είναι αντίθετοι στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας και για το λόγο αυτό αρχικά θα καλέσουν όλους τους δημότες της Ζαχάρως που έχουν κόκκινα δάνεια, να τους καταγράψουν να δούμε πόσοι είναι. « Στη συνέχεια εμείς αφού φτιάξουμε τον φορέα που θα υλοποιήσει αυτό που σχεδιάζουμε, μέσα σε αυτές τις χαμηλές τιμές που δεν θα μπορούν να αρνηθούν, θα κάνει προτάσεις και ο δήμος Ζαχάρως. Πούλησαν πριν από μερικές δάνεια στο 8% και στο 13% της κανονικής αξίας. Σε αυτό το σκεπτικό είμαστε κι εμείς, να μπορέσουμε να πάρουμε τα κόκκινα δάνεια των δημοτών μας τα κόκκινα δάνεια και να έρθουν, μόνο με μια μικρή προσαύξηση, να ξοφλήσουν τα δάνεια σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εύλογα θα μου πείτε ότι απαιτούνται λεφτά, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δήμος έχει περιουσία με αξία που υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για να πάρουμε δάνειο. Ξέρετε ότι όλοι οι άλλοι μέχρι τώρα έπαιρναν δάνεια χωρίς καμία εγγύηση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρονόπουλος.

«Αυτό θα συζητηθεί με εισήγηση του δημάρχου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα προχωρήσουμε μετά προς τις τράπεζες, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, για να φύγει το άγχος των συμπατριωτών μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Πιστεύουμε ότι την πρωτοβουλία μας θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι.»

Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής θα γίνει σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, «για να γλιτώσουμε τον κόσμο από τα αρπακτικά που θα πάνε να τους πάρουν τα σπίτια” είπε ο κ. Χρονόπουλος. Ο δικηγόρος Δημήτρης Καμπέρας έχει αναλάβει την υπόθεση νομικά. Ο στόχος είναι με την κάλυψη του δήμου, ο οφειλέτης να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα για να μην χάσει την περιουσία του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος