FOLLOW US: facebook twitter

Π. Πλατανιάς: Ζητά την συντήρηση δρόμου στην Γέφυρα Τρυπητής

Ημερομηνία: 22-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την συντήρηση του δρόμου στη γέφυρα της Τρυπητής που εξυπηρετεί τους κατοίκους δύο δήμων και δύο κοινοτήτων, ζήτησε με έγγραφό του στο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ.Γεωργιόπουλο, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς αναφέροντας τα εξής:

’Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μεταξύ των κοινοτήτων Άσπρων Σπιτιών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της κοινότηταςΤρυπητής του Δήμου Κρεστένων – Ανδρίτσαινας, υπάρχει γέφυρα επί του Αλφειού ποταμού που συνδέει τις δύο κοινότητες που προανέφερα και κατ’ επέκταση τους δύο Δήμους και όχι μόνον.

Σήμερα από τη γέφυρα αυτή εξυπηρετείται σχεδόν ολόκληρη η ορεινή Ηλεία, ορεινά χωριά της Αρκαδίας μέχρι και την Κόρινθο.

Αντίστοιχα από την περιοχή της Τρυπητής, εξυπηρετείται η Ανδρίτσαινα με όλα τα χωριά που την περιβάλλουν, καθώς και σημαντικό μέρος της Μεσσηνίας, με προορισμό Βόρεια Πελοπόννησο, Αθήνα και Βόρειο Ελλάδα.

Η σημερινή κατάσταση του ενιαίου αυτού δρόμου δεν είναι και η καλύτερη, λόγω της οικονομικής αδυναμίας του Δήμου, ενώ παρεμβάλλεται και η Περιφέρεια, η οποία έχει στην αρμόδιοτητά της, την συντήρηση και παρακολούθηση της στατικότητας και συντήρησης της γέφυρας.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Οι τρεις αρμοδιότητες – δύο Δήμοι και η Περιφέρεια – που σας ανέφερα στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι η καλύτερη με αποτέλεσμα να μην συντηρείται σωστά ο εν λόγω δρόμος, τόσο από οικονομική αδυναμία του Δήμου όσο και από έλλειψη συντονισμού.

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε ο συγκεκριμένος δρόμος χρήζει άμεσης συντήρησης, θα σας παρακαλέσω, ύστερα από συνεννόηση με τους δύο Δήμους να διευρύνετε και να συντηρήσετε το δρόμο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να κινήσετε την διαδικασία, ώστε ο δρόμος αυτός να περιέλθει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Με εκτίμηση,

Παν. Πλατανιάς, Γεωπόνος, Περ/κός Σύμβουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος