FOLLOW US: facebook twitter

Πώς τα κατοικίδια είναι το μυστικό για την υγεία των παιδιών!

Ημερομηνία: 02-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Ο μεγαλύτερος σκοπός και αγωνία ενός γονιού είναι η υγεία και η ευτυχία του παιδιού του! Γι αυτό τον σκοπό οι γονείς παλεύουν μία ζωή ακόμα και όταν τα παιδιά τους είναι αντικειμενικά μεγάλα σε ηλικία. Όπως φαίνεται υπάρχει ένας τρόπος να μεγαλώνουν τα παιδιά με υγεία και να είναι ευτυχισμένα που δεν είναι άλλος από τα κατοικίδια!

Σύμφωνα με νέα έρευνα τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια και οικόσιτα ζώα γενικότερα, έχουν μικρότερο κίνδυνο ψυχικών ασθενειών σε σχέση με τα παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς κάποιο ζωάκι για παρέα. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα και τα βακτήρια που φέρουν τα ζώα, βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν ένα πολύ γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Γιατί τα κατοικίδια είναι το μυστικό για την υγεία των παιδιών

Μείωση άσθματος και αλλεργιών

Η επαφή με τα κατοικίδια ζωάκια δεν έχει μόνο ψυχικά οφέλη για τα παιδιά. Επιπλέον οφέλη είναι η μείωση του κινδύνου για κρίση άσθματος αλλά και για ανάπτυξη αλλεργιών.

Μείωση του στρες

Το να μεγαλώνει ένα παιδί με τα κατοικίδια του το μεταμορφώνει σε έναν άνθρωπο που δεν έχει πολύ στρες όταν μεγαλώσει! Στην έρευνα εξετάστηκε η αρτηριακή πίεση 40 ατόμων ηλικίας από 20 έως 40 ετών. Φαίνεται πώς όσοι μεγάλωσαν χωρίς κατοικίδια είχαν υψηλότερη πίεση και στρες σε σχέση με αυτούς που είχαν ζωάκια στο σπίτι. Άλλες έρευνες έχουν δείξει πώς πέντε λεπτά με ένα σκυλάκι μπορούν να μειώσουν την κορτιζόλη στο αίμα η οποία είναι η ορμόνη του στρες.

Αύξηση της καλής διάθεσης

Μισή ώρα με ένα κατοικίδιο αρκεί για να απελευθερωθούν οι ορμόνες της ευτυχίας! Αυτό συμβαίνει και με τις γάτες και με τους σκύλους. Οι γάτες χρησιμοποιούνται και σε θεραπείες ανθρώπων με κατάθλιψη. Φαίνεται επίσης πώς οι άνθρωποι που έχουν γάτες νιώθουν λιγότερη μοναξιά από όσους δεν έχουν.

Καλύτερη φυσική κατάσταση

Το παιχνίδι με ένα κατοικίδιο μπορεί να απομακρύνει το παιδί από την τηλεόραση, το τάμπλετ και την καθιστική ζωή. Τα παιδιά που βγάζουν βόλτα το σκυλάκι τους μαζί με τους γονείς τους, έχουν αποδεδειγμένα πολύ καλή φυσική κατάσταση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος