FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος: Ομαλή ροή στην αποκομιδή των σκουπιδιών

Ημερομηνία: 08-10-2016 | Συντάκτης:

mpeltsos2

Γιορτή ανακύκλωσης στην πόλη στις 21 Οκτωβρίου και νέοι κάδοι

Στην πορεία του προγράμματος αποκομιδής στο δήμο Πύργου αλλά και την κατάσταση των κάδων, αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης Διονύσης Μπέλτσος. Καυτηρίασε για άλλη μια φορά το θέμα των «μετακινούμενων» κάδων και γνωστοποίησε πως θα υπάρξει νέα προμήθεια, ενώ μέσα στον Οκτώβριο ο δήμος θα διοργανώσει και γιορτή ανακύκλωσης.

Ο κ. Μπέλτσος είπε πως πλέον η πόλη έχει μπει σε ένα πρόγραμμα σωστής αποκομιδής, όμως το θέμα των κάδων αποτελεί αγκάθι. Υπήρξε λεηλασία και αναρχία τα τελευταία χρόνια. Πλέον για όσους από τους παλιούς κάδους είναι εφικτό θα επισκευαστούν και οι υπόλοιποι κατεστραμμένοι θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση. Εντός 15 ημερών θα τοποθετηθούν στην πόλη του Πύργου 40 κάδοι απορριμμάτων και 40 κάδοι ανακύκλωσης σε όλες τις γειτονιές ώστε όλες οι περιοχές της πόλης να έχουν κάδους. «Δυστυχώς ακόμα παρατηρείται το φαινόμενο να μη θέλει κανένας πολίτης τον κάδο. Εγώ αυτό που έχω να διαβεβαιώσω είναι πως το θέμα της διάθεσης και της διαχείρισης απορριμμάτων, έχει λήξει οριστικά για την πόλη μας. Δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά εστίες. Υπάρχει η ενδιάμεση λύση μέχρι να φτάσουμε στην οριστική. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα απορρίμματα και δεν θα υπάρξει ξανά. Άρα η λογική που κάποιοι συμπολίτες μας δεν θέλουν τον κάδο κοντά, πρέπει να σταματήσει. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε το ψυχολογικό των τεσσάρων χρόνων με τα σκουπίδια, αλλά πλέον βλέπει και ο κόσμος ότι είμαστε στην αποκομιδή σωστοί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέλτσος που ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών.

Πρόστιμα σε όσους μεταφέρουν κάδους στις γειτονιές έχουν επιβληθεί ήδη σε εφτά περιπτώσεις και αναμένεται συνέχεια για όσους δεν συμμορφώνονται, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος. «Δεν υπάρχει δικαιολογία «δεν θέλω τον κάδο». Αυτό μπορεί να ειπωθεί μόνο αν δεν μαζεύεται. Δικαιολογία δεν υπάρχει. Παρατηρείται το φαινόμενο 15-20 πολυκατοικίες να μην έχουν ούτε ένα κάδο. Χθες είχα επισκεφθεί την περιοχή και απορώ που πετάνε τα σκουπίδια τους. Προφανώς πάνε σε κάδους άλλων γειτονιών, σε πολίτες β’ κατηγορίας όπως είμαι και εγώ» σχολίασε.

oneirodromio-anakuklosi2

Γιορτή για την ανακύκλωση

Στις 21 Οκτωβρίου ο δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης, το ΣΚΑΙ, το ΣΠΟΡ FM, το Μελωδία FM, θα πραγματοποιήσει γιορτή ανακύκλωσης στην κεντρική πλατεία Πύργου. Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι μαθητές των σχολείων της πόλης που θα μοιραστούν συμβολικά δώρα. Ο δήμος Πύργου έχει ξεπεράσει το Σεπτέμβριο τους 300 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών και η γιορτή είναι και μια επιβράβευση της προσπάθειας αλλά και κίνητρο για να μάθουν οι πολίτες πως θα κάνουν σωστά ανακύκλωση των παραγόμενων σκουπιδιών τους. Ο κ. Μπέλτσος ανακοίνωσε πως θα έλθουν ακόμα 200 κάδοι ανακύκλωσης για να καλυφθούν περισσότερες περιοχές. Στο πλαίσιο της διάδοσης της ανακύκλωσης ο ίδιος θα επισκεφθεί σχολεία του δήμου, ενώ όπως επισήμανε προχωρά και ο σχεδιασμός ΠΕΣΔΑ για πράσινα σημεία, ένα κεντρικό στον Πύργο και δορυφορικά σε Βούναργο, Καράτουλα και Επιτάλιο. Μελέτες που θα πρέπει κατατεθούν άμεσα για να χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος