FOLLOW US: facebook twitter

Πυροσβέστες υψηλής ετοιμότητας

Ημερομηνία: 21-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με επιτυχία η άσκηση της Π.Υ. Λεχαινών

Το μέγιστο βαθμό της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας απέδειξαν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Λεχαινών, στην ετήσια άσκηση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην Ιερά Μονή Βλαχέρνας στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης. Το σενάριο περιλάμβανε κατάσβεση πυρκαγιάς στο χώρο της κουζίνας του ιδρύματος που στεγάζεται στην Ιερά Μονή και διασώσεις εγκλωβισμένων και τραυματισμένων ατόμων.

Η άσκηση παρουσίαζε μια ιδιαιτερότητα σχετικά με το χώρο, καθώς το ίδρυμα φιλοξενεί δεκάδες άτομα με αναπηρία και νοητικές παθήσεις. Στην άσκηση συμμετείχαν πέρα από τους πυροσβέστες της Π.Υ. Λεχαινών, αξιωματικοί και προσωπικό και από τις άλλες υπηρεσίες του νομού, καθώς και ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός ήταν ανάμεσα στους επίσημους θεατές της άσκησης και μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι πυροσβέστες και το θετικό αποτέλεσμα που ο ίδιος εξέλαβε μετά το πέρας της άσκησης.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κώστας Κυριακόπουλος

Τόνισε πως η άσκηση είχε ως στόχο τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, αλλά και του προσωπικού του ιδρύματος της Μονής. «Στόχος μας ήταν να δούμε πως αντιδρούν σε ένα πολύπλοκο συμβάν με πυρκαγιά και εγκλωβισμούς ατόμων. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο χωρίς προβλήματα. Οι τρόφιμοι ακολούθησαν τις οδηγίες των εργαζομένων και πήγαν όλα καλά. Θεωρώ πως τέτοιες ασκήσεις πρέπει να γίνονται συχνά, ώστε να είμαστε όλοι έτοιμοι σε ενδεχόμενο συμβάν» σχολίασε ο κ. Κυριακόπουλος.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχος Γιάννης Πετρούτσος δήλωσε πως σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση του προσωπικού και η εκπαίδευση των εργαζομένων στο ίδρυμα ώστε να μπορούν να αντιδράσουν σωστά σε ένα ανάλογο συμβάν όπου θα πρέπει να απομακρυνθούν άτομα με ειδικές ανάγκες. «Στο πλαίσιο της άσκησης όλα πήγαν καλά, οι εργαζόμενοι είναι εκπαιδευμένοι από το προσωπικό της Π.Υ. Λεχαινών και έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στους διαμένοντες στο ίδρυμα».

Η διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Πυραγός Έφη Παπαβραμοπούλου, ανέφερε πως η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Βλαχέρνας λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει σε περίπτωση τέτοιου συμβάντος, αλλά και λόγω του ότι βρίσκεται σε δασική περιοχή. «Όλα πήγαν αρκετά καλά και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών εξελίχθηκε πολύ καλά. Το προσωπικό της υπηρεσίας μας εξοικειώνεται σε τέτοια δύσκολα συμβάντα και ασυνήθιστα για την περιοχή μας».

Μεταξύ άλλων την άσκηση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος, ο πρόεδρος της ΤΚ Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης, ο διοικητής του ΑΤ Λεχαινών Νίκος Παπασωτηρακόπουλος κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος