FOLLOW US: facebook twitter

Πυρκαγιά απείλησε σπίτια στον Πύργο

Ημερομηνία: 04-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
fotia-pyrgos1

Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών!-Έδωσαν «τροφή» τα ακαθάριστα οικόπεδα

  • Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας
  • Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έθεσαν το βράδυ τη φωτιά υπό έλεγχο

Δέκα χρόνια μετά τον πύρινο όλεθρο του 2007 και στην Ηλεία δεν βάζει κανένας μυαλό. Ούτε οι πολίτες μα πολύ περισσότερο ούτε οι φορείς που. Σε μια ημέρα όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είχε επισημανθεί, ο Πύργος κινδύνεψε να καεί, από τα ακαθάριστα οικόπεδα. Στην περιοχή πίσω από τις παλιές εργατικές κατοικίες της οδού Κατακόλου, κοντά στο βρεφονηπιακό σταθμό «Ρήγας» ξέσπασε πυρκαγιά, που «περπάτησε» μέσα από τα ακαθάριστα – λογγομένα οικόπεδα, με αποτέλεσμα να φτάσει στις αυλές των σπιτιών στην οδό Γιαννιτσών στην γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας και να «γλύψει» τους τοίχους. Χάρη στους πυροσβέστες, τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας και τους κατοίκους, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ έντρομοι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών προσπαθούσαν με όποιο τρόπο να διαφυλάξουν την περιουσία τους.

fotia-pyrgos2

Τριάντα πυροσβέστες με 13 οχήματα από τον Πύργο, την Ολυμπία και την Κρέστενα μαζί με το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου και επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ. Πύργου Γιάννη Πετρούτσο, μπήκαν στη μάχη με τις φλόγες, που για κάποιες στιγμές φάνηκε να είναι άνιση, καθώς οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που έπνεαν όλη τη μέρα χθες, έσπρωχναν όλο και ποιο δυνατά τις φλόγες προς τα σπίτια. Ήταν θαύμα έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση το ότι δεν υπήρξαν απώλειες. Είναι όμως εξαιρετικά σοβαρό να μην έχει υπάρξει μέριμνα για το θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όλους τους αρμόδιους και την Εισαγγελία Πύργου.

Οι κάτοικοι στην περιοχή που απειλήθηκε από την πυρκαγιά, τα είχαν βάλει με τους συμπολίτες τους, που αφήνουν τα οικόπεδά τους ακαθάριστα, οι περισσότεροι εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα χωρίς να κατοικούν στις περισσότερες περιπτώσεις στην περιοχή, να απειλούν με αυτή την κατάσταση τις περιουσίες και τις ζωές των υπολοίπων. Στην ζώνη της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκε και η Αστυνομία, που απέκλεισε την κυκλοφορία προς διευκόλυνση των οχημάτων της Πυροσβεστικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος