FOLLOW US: facebook twitter

«Πυρετός» προετοιμασίας για την νέα σχολική χρονιά – Αναβλήθηκε εκ των πραγμάτων η κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ

Ημερομηνία: 03-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

pysde

– Μαραθώνια συνεδρίαση χθες του ΠΥΣΔΕ Ηλείας

– O Δ/ντής Δευτεροβάθμιας υπολογίζει ότι τα λειτουργικά κενά σε γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας θα είναι περίπου 60

Σε κατάσταση «πυρετού» βρίσκονται πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, για την καλή προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς με δεδομένη την δέσμευση του Υπουργού Παιδείας ότι οι πρώτες προσλήψεις για την πλειοψηφία των αναπληρωτών θα γίνουν πριν ακόμα χτυπήσει το κουδούνι.

Έτσι λοιπόν, με μια μαραθώνια συνεδρίαση του χθες το ΠΥΣΔΕ που ξεκίνησε το πρωί υπό την προεδρία του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Δημητρέλλου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις… 7 το απόγευμα, προχώρησε χθες σε τοποθετήσεις σε γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας υπεράριθμων εκπαιδευτικών και εκείνων που ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή αποσπασμένοι εντός του ΠΥΣΔΕ, σε μια τιτάνια προσπάθεια να βάλει σε τάξη τον χάρτη του διαθέσιμου προσωπικού στα σχολεία της Δευτεορβάθμιας για να βγάλει τα λειτουργικά κενά.  Παράλληλα «υπακούοντας» σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, διέκοψε τις εργασίες του το μεσημέρι για να συμμετάσχει σε κοινή συνεδρίαση με το ΠΥΣΠΕ της Πρωτοβάθμιας.

pysde-pyspe

Επρόκειτο για την πρώτη κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, των Υπηρεσιακών δηλαδή συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας με στόχο την συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου του συνόλου των κοινών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Σκοπός της κοινής συνεδρίασης των δύο Υπηρεσιακών συμβουλίων της Εκπαίδευσης ήταν να διαθέσει η Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια, σε δημοτικά σχολεία, υπεράριθμο εκπαιδευτικό προσωπικό, κάτι που χθες ήταν αδύνατον να γίνει, αφού το ΠΥΣΔΕ δεν είχε καν ολοκληρώσει την δική του δουλειά και δεν είχε ως εκείνη την ώρα εικόνα για τα λειτουργικά κενά που θα προκύψουν σε γυμνάσια και λύκεια. Έτσι με πρόταση των αιρετών των δύο οργάνων, η κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότητα την Τρίτη, έτσι ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα, αφού οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια θα αναρτηθούν την Δευτέρα και θα καταγραφούν επακριβώς τα λειτουργικά κενά.

Η αιρετή του ΠΥΣΔΕ Ηλείας κ. Αλεξία Λιάγκουρα στην τοποθέτησή της στην κοινή συνεδρίαση με το ΠΥΣΠΕ, τόνισε ότι είναι μεν πολύ θετικό το ότι το Υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά ίσως θέλει να καλύψει τα κενά του και να προχωρήσει έγκαιρα σε προσλήψεις αναπληρωτών, βασικό αίτημα και από τους συνδικαλιστές και από τους αναπληρωτές, ωστόσο η κοινή συνεδρίαση των δύο Υπηρεσιακών συμβουλίων ήταν πρόωρη και έπρεπε να ολοκληρώσει πρώτα το έργο του το ΠΥΣΔΕ. Επίσης η εγκύκλιος του Υπουργείου δεν έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα, αφού οι σχολικές μεταβολές βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι εξετάσεις των μεταξεταστέων δεν ξεκίνησαν καν και άλλα πολλά θέματα που παραμένουν ανοιχτά,  ενώ προέκυψε και το θέμα της Μυρτιαάς, οπότε οι πραγματικές συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Γι αυτό και ζητήθηκε η αναβολή της κοινής συνεδρίασης για να γίνει πραγματική δουλειά

dimitrellos-vasilis

Β. Δημητρέλλος: Έγινε ουσιαστική δουλειά από το ΠΥΣΔΕ- Γύρω στα 60 τα λειτουργικά κενά

Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος μιλώντας στην Πρωινή μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Ηλείας, τόνισε ότι χθες έγινε μια πολύ ουσιαστική δουλειά που όντως ήταν εξοντωτική, ωστόσο έγιναν τοποθετήσεις υπεράριθμων, αποσπασμένων εντός ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών κλπ σε όλα τα σχολεία της Ηλείας και υπάρχει πλέον άριστη προετοιμασία. Όσον αφορά τα λειτουργικά κενά, δήλωσε πως αν και δεν πρόλαβαν να κάνουν καταμέτρηση, εκτιμά ότι θα είναι λίγο περισσότερα από 60 και την Δευτέρα θα ξέρουν ακριβώς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος