FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο βραβείο στην δημοσιογράφο Αλεξία Τσαγκάρη από τα Λεχαινά

Ημερομηνία: 13-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Βαλκανική υποτροφία για την αριστεία της δημοσιογραφίας-2017 στην τελετή λήξης της Βουδαπέστης

Βραβεύτηκε για την έκθεση της για την κακοποίηση των προσφύγων που αιτούνται άσυλο

Η ελληνίδα , από τα Λεχαινά,  δημοσιογράφος -φωτορεπόρτερ  πολυμέσων Αλεξία Τσαγκάρη (κόρη του γνωστού επιτυχημένου επιχειρηματία από τα Λεχαινά Βασίλη Τσαγκάρη) κέρδισε το πρώτο βραβείο για το πρόγραμμα 2017 Βαλκανική υποτροφία για την αριστεία στην τελετή λήξης της Βουδαπέστης την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Μεγάλη τιμή για την Ηλεία και τα Λεχαινά που δείχνει ότι και στο εξωτερικό υπάρχουν διαπρεπείς επιστήμονες που μας κάνουν  υπερήφανους. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η Αλεξία Τσαγκάρη   μιλά άπταιστα   7 γλώσσες !!!

Η Αλεξία Τσαγκάρη κέρδισε το βραβείο των 4.000 ευρώ για την έκθεσή της για την κακοποίηση που αντιμετωπίζουν οι ιδιαίτερες ομάδες πληθυσμού και οι  αιτούντες άσυλο στο ταξίδι τους σε ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επαίνεσαν την Τσαγκάρη για την πολύ ζωντανή απεικόνιση της ζωής των προσφύγων  που ταξιδεύουν μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας και την αποτυχία των χωρών υποδοχής και του ανθρωπιστικού συστήματος να τις προστατεύσουν από τη φρικτή βία και εκφοβισμό.

Η Βαλκανική υποτροφία για την αριστεία της δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 2007 με σκοπό την προώθηση υψηλής ποιότητας διασυνοριακών εκθέσεων. Το πρόγραμμα παρέχει στους υποτρόφους οικονομική και συντακτική υποστήριξη, που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν, να αναφέρουν και να γράφουν τις ιστορίες τους και να αναπτύσσουν τις δημοσιογραφικές δεξιότητές τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος