FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο βραβείο για το χειροποίητο σκιάχτρο της Ώλενας στην ομώνυμη έκθεση της Κυπαρισσίας ανάμεσα από 90 συνολικά κατασκευές

Ημερομηνία: 14-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με το πρώτο βραβείο για το καλύτερο χειροποίητο σκιάχτρο, βραβεύτηκε ο δικός μας δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Ωλένης «Η Ωλένη» που συμμετείχε με δικό του χειροποίητο σκιάχτρο στην μεγάλη γιορτή και στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από 1-4 Αυγούστου στην πλατεία της πανηγυρίστρας στην Κυπαρισσία, ρεπορτάζ που πρόσφατα στις 3 Αυγούστου η Πρωινή. Θέμα της Γιορτής και του διαγωνισμού ήταν «Σκιάχτρα: Οι άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου»,  που διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία και δεκάδες συμμετοχές πολιτιστικών κυρίως συλλόγων.

Ο δημοσιογράφος συγγραφέας Ηλίας Προβόπουλος μέλος της επιτροπής φωτογραφίζεται με το βραβευμένο σκιάχτρο της Ώλενας

 

Σ’ αυτή την εντυπωσιακή και πρωτότυπη έκθεση ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένη «Η ΩΛΕΝΗ» έλαβε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 90 όμορφες και χειροποίητες κατασκευές που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η έκθεση βασίστηκε σε μια ιδέα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και της προέδρου του Σόνιας Τουρκολιά, και με τη στήριξη του Δήμου Τριφυλίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης έγινε ένα από τα καλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Η όλη διοργάνωση περιελάμβανε: έκθεση σκιάχτρων σε αγροτικό τοπίο, οπτικό υλικό, θεατρική παράσταση, ζωγραφική και κατασκευή σκιάχτρων, διαγωνισμό για τις τρεις καλύτερες δημιουργίες, αλλά και ομιλίες σχετικά με το ρόλο του σκιάχτρου από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, μέσα από τη λαϊκή έκφραση του απλού ανθρώπου, όπως και για το σκιάχτρο στην τέχνη και τους θρύλους του τόπου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος