FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτη επαφή ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020»: Επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 26-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Μια πρώτη επαφή γνωριμίας με τη δημοτική αρχή Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε με επίσκεψή του στο δημαρχείο της πόλης το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

Ο κ. Yasuhiro Shimizu συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ευθύμιο Κοτζά και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Δεββέ με τους οποίους συζήτησε θέματα που έχουν σχέση με την επόμενη τελετή Αφής της Φλόγας η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περίπου δυόμισι χρόνια, τον Μάρτιο του 2020. Ο κ. Shimizu τόνισε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται δέος και θαυμασμό για την Αρχαία Ολυμπία δηλώνοντας ενθουσιασμένος που βρίσκεται στον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζάς ενημέρωσε τον Ιάπωνα Πρέσβη για τις γενικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε κάθε τελετή Αφής διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα είναι πάντα στη διάθεσή του για οποιαδήποτε πληροφορία ή συνεργασία απαιτηθεί. Έγινε συζήτηση και για τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις του Δήμου με την Ιαπωνία, με τον κ. Κοτζά να ενημερώνει τον κ. Shimizu για την αδελφοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Ιναζάβα και για την φύλαξη της στάχτης του αείμνηστου καθηγητή Κεΐζι Κοκούμπου στη βάση της προτομής του, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο.

Ο Ιάπωνας Πρέσβης υπέγραψε στο Δημαρχείο το κείμενο της Εκεχειρίας ευχαριστώντας την δημοτική αρχή για την φιλοξενία, ενώ ο κ. Κοτζάς του προσέφερε ως δώρο ένα αναμνηστικό αγαλματίδιο δισκοβόλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος