FOLLOW US: facebook twitter

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ»: Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Παραμυθένιο Σχολείο

Ημερομηνία: 23-12-2017 | Συντάκτης:

Οι μέρες κυλάνε και το έτος 2017 φτάνει στο τέλος του. Ένα έτος γεμάτο αγάπη, φροντίδα, μοναδικές εμπειρίες, αξέχαστες στιγμές, παιχνίδι, γνώση και πολλά-πολλά χαμόγελα!!!Η περίοδος που διανύουμε είναι μια περίοδος με ξεχωριστή σημασία για όλους μας, μα ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά! Η λαμπερή ημέρα των Χριστουγέννων πλησιάζει και το σχολείο μας δεν θα μπορούσε να μην φορέσει γιαακόμη μια φορά τα γιορτινά του! Έτσι, λοιπόν, διοργάνωσε δύο εορταστικές βραδιές γεμάτες με πολλές εκπλήξεις και μαγικά δρώμενα παιγμένα από τα παιδιά μας!

Οι μικροί μας μαθητές – ηθοποιοί μας ταξίδεψαν σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους!!!Το παραμύθι μας ξεκίνησεόταν οι κατεργάρηδες καλικάντζαροι άλλαξαν το μαγικό ξόρκι που είχαν κάνει τα ξωτικά, για να πάνε καλά τα Χριστούγεννα, και με μαγικό τρόπο εξαφάνισαν … τονΑϊ Βασίλη! Αστυνομικοί ανέλαβαν να λύσουν το μυστήριο, μαγισσούλες έκαναν τα μαγικά τους και τελικά τάρανδοι και αγιοβασιλίτσες κατάφεραν να τον κάνουν να εμφανιστεί!

Στη συνέχεια, άλλη μια περιπέτεια περίμενε τον Αϊ Βασίλη μας! Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του από την Καισαρεία, για να μοιράσει τα δώρα των παιδιών, κάθισε στο τραπέζι του να φάει για να αντέξει στο μακρινό του ταξίδι. Έφαγε πολύ όμως και … βαρυστομάχιασε! Τότε ήρθαν τάρανδοι, ξωτικά, αγιοβασιλίτσες, ευχούλες και γιατροί και προσπάθησαν να τον συνεφέρουν με διάφορα τεχνάσματα και γιατροσόφια! Ένα, όμως, μόνο κατάφερε να τον κάνει καλά και αυτό ήταν η αγάπη και οι ευχές των μικρών παιδιών που δεν τα ενδιέφεραν τα δώρα που δεν θα έπαιρναν αλλά νοιάζονταν να γίνει και πάλι καλά ο Αϊ Βασίλης που τόσο πολύ αγαπούν!

Παράλληλα, στην Παραμυθούποληη Χιονάτη με τους Νάνους, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Πινόκιο, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, οι Πριγκίπισσες, η Τίνκερμπελ και ο Πίτερ Παν έγραφαν το δικό τους γράμμα στον Αϊ Βασίλη!Ο ταχυδρόμος μάζευε τα γράμματα για να τα στείλει στον Αϊ Βασίλη, οι τάρανδοι ετοιμάζονταν να τον συνοδέψουν στο μακρινό του ταξίδι καιοι νεραΐδες μεταμόρφωσαν τους κατεργάρηδες καλικάντζαρους σε εργατικά ξωτικά που θα τον βοηθήσουν στο δύσκολο έργο του!

Το παραμύθι μας δεν θα μπορούσε να έχει άλλο τέλος απ’ το … να καταφέρει ο Αϊ Βασίλης να ξεπεράσει όλες τις περιπέτειες και … να έρθει στο σχολείο μας φορτωμένος με έναν τεράστιο κόκκινο σάκο γεμάτο με υπέροχα δώρα για τους μικρούς μας μαθητές!Κουρασμένος από το μακρινό του ταξίδι όπως ήταν, κάθισε στην πολυθρόνα του και αφού τον κέρασαν τα παιδιά μας διάφορες λιχουδιές και ανέκτησε τις δυνάμεις του, έδωσε σε ένα – ένα παιδάκι ξεχωριστά το δώρο που του είχε ζητήσει στο γράμμα που του είχε στείλει. Αμέτρητα χαμόγελα ευτυχίας σχηματίστηκαν στα χειλάκια των μικρών μας μαθητών, των γονιών, των γιαγιάδων, των παππούδωναλλά και όλων εμάς που τα κοιτάζαμε γεμάτοι χαρά, αγάπη και υπερηφάνεια!!! Και κάπως έτσι, έπεσε η αυλαία και αποχαιρετήσαμε το δημιουργικό έτος 2017!

Πολλές ευχές σε όλους να νιώσουμε τη χαρά των Χριστουγέννων που είναι η ελπίδα, το νόημα των Χριστουγέννων που είναι η ειρήνη και την καρδιά των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη!!! Η αγάπη που είναι το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, ας γίνει το μεγάλο φωτεινό άστρο όπως εκείνο της Βηθλεέμ που θα φωτίσει τις καρδιές μας, θα τις γεμίσει αγάπη και θα γίνει η αφορμή να έρθουμε κοντά στους συνανθρώπους μας. Ευχές για υγεία, ευτυχία και ευτυχισμένο νέο έτος!!! Καλά χριστούγεννα!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος