FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση της Συγκλήτου για συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Πληροφορικής – ΜΜΕ

Ημερομηνία: 10-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

slide-sinantisi-tei-suglitos

Συνάντηση Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

-Με ικανοποίηση άκουσε την πρόταση ο υφ. Παιδείας τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθούν από όλους και να είναι βιώσιμα τα τμήματα της Ηλείας

 Τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, με τροποποίηση του γνωστικού του αντικειμένου σύμφωνα με τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα, προτείνει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προς το Υπουργείο Παιδείας. Μια απρόσμενα θα λέγαμε θετική εξέλιξη, που θα έχει σίγουρα θετική αντιμετώπιση από τους φορείς και την τοπική κοινωνία.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση που είχε, τη Δευτέρα 9/1/2017 στην Πάτρα, ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας κ. Βασίλη Τριανταφύλλου και άλλα στελέχη του ΤΕΙ. Όπως εξήγησε ο κ. Τριανταφύλλου, η Σύγκλητος θεωρεί ότι το τμήμα αυτό έχει σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ διαθέτει ήδη και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Ηλείου υφυπουργού και στην οποία συζητήθηκαν τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τα τμήματα της Ηλείας, συμμετείχε και η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, όπως και οι υπεύθυνοι των τμημάτων του Πύργου και της Αμαλιάδας, κκ Κουτσονίκος και Σαλάχας.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης σημείωσε με ικανοποίηση την πρόταση αυτή της Συγκλήτου και υπογράμμισε ότι συμβάλλει στην άρση των καταστροφικών συνεπειών του διαβόητου σχεδίου «Αθηνά», που μόνο αρνητικά αποτελέσματα συσσώρευσε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να στηρίξει και να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία ώστε να μην κλείσει ένα τμήμα με δεδομένη εκπαιδευτική προσφορά αλλά και σαφή προτίμηση από τους υποψήφιους σπουδαστές.

Ο υφυπουργός και η βουλευτής ζήτησαν να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του ΤΕΙ και ο σχεδιασμός του για το σύνολο των τμημάτων της Ηλείας, με αφορμή και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στο σημείο αυτό εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο η βούληση συνολικά των στελεχών του ΤΕΙ να στηριχθεί και να ενισχυθεί η λειτουργία των περιφερειακών του τμημάτων. Συγχρόνως, υπήρξε και η διαβεβαίωση ότι σύντομα θα γίνουν κινήσεις για την ενίσχυσή τους με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η υποβάθμιση της κατεύθυνσης Πολιτισμού – Μουσειολογίας τα τελευταία χρόνια και τονίστηκε ότι η πορεία αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο τομέας του πολιτισμού είναι συνυφασμένος με την περιοχή μας και η ανάπτυξή του οφείλει να είναι αυτονόητη.

Όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε, επεσήμανε ο κ. Μπαξεβανάκης, ώστε να στηριχθούν και να είναι βιώσιμα τα τμήματα της Ηλείας. Σημείωσε μάλιστα ότι έχει μεγάλη σημασία το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας γι’ αυτά και ιδιαίτερα της Αυτοδιοίκησης, που θα πρέπει να βρίσκεται έμπρακτα κοντά τους. Άλλωστε το ΤΕΙ είναι  ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής στον τόπο μας, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και επιστημονικά και πολιτισμικά. Επομένως, οι νέοι που σπουδάζουν εκεί θα πρέπει να αισθάνονται και αυτοί μέρος της κοινωνίας μας και να βλέπουν τη στήριξη τόσο από τους επίσημους θεσμούς του κράτους όσο και από τους τοπικούς φορείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος