FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση για Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών και Τεχνολογίας

Ημερομηνία: 04-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

tei-pyrgou-slide

Επιστημονικός Σύλλογος Μουσειολογίας Μουσειογραφιας & Πολιτιστικού Τουρισμού

 

Σαφή θέση, την οποία στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει για την «παραμονή και ανάπτυξη του ΤΕΙ στον Πύργο» έχει ο Επιστημονικός Σύλλογος Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Πολιτιστικού Τουρισμού την οποία και εξέφρασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη. Με δελτίο τύπου επισημαίνεται:

«Ο ΕΣΜΜΠΤ έχει σαφή θέση την οποία στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει. Άμεση επαναλειτουργία του τμήματος Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων, όπως ακριβώς ήταν πριν την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, που σε καμία περίπτωση δεν εξορθόλογησε την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά αντίθετα την υποβάθμισε με βίαιο τρόπο στην Ηλεία. Η παρούσα πρότασή μας λαμβάνει υπόψη της τις τωρινές συνθήκες, τα σχετικά ΦΕΚ και οριοθετείται ακόμα περισσότερο: η Ηλεία φύσει και θέσει έχει τις ιδιαίτερες ικανότητες και δυνατότητες για ένα τμήμα Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων που να ανήκει σε αυτόνομη μονοτμηματική σχολή με την επωνυμία «ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με έδρα τον Πύργο και βέβαια με την προοπτική ενσωμάτωσης και άλλων τμημάτων συναφούς αντικειμένου.

epistimonikos-syllogos-mouseiologeias-tei

Πρέπει να θυμηθούμε την ιστορία λίγο και να αξιολογήσουμε τα δεδομένα που μας προσφέρει. Το τμήμα Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές του στον Πύργο το 2007. Είναι το πρώτο σε προπτυχιακό επίπεδο με τέτοιου είδους αντικείμενο σε πανελλαδικό επίπεδο. Ακόμη και σήμερα το 2016 δεν υπάρχει κανένα τμήμα με ανάλογη συνεκτική επιστημονική οριοθέτηση σπουδών. Μέρος του επιστημονικού του πεδίου εμφανίζεται σε προπτυχιακές κατευθύνσεις και μεταπτυχιακά προγράμματα. Οι απόφοιτοί του αποδεδειγμένα σήμερα λαμβάνουν ή διεκδικούν θέσεις στον εγχώριο και ευρωπαϊκό επαγγελματικό στίβο.

Την εν λόγω πρόταση εξέφρασε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύργου ο κ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, όπου το Δ.Σ. του Συλλόγου ομόφωνα τον όρισε εκπρόσωπο του Συλλόγου.

Θετικό είναι ότι από εδώ και πέρα η διεκδίκηση του τμήματος Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων αφορά και την Δημοτική Αρχή Πύργου. Ο πρώτος πολίτης της πόλης κ. Γαβρίλης Λιατσής ζήτησε να ενσωματωθεί στο ψήφισμα του Δ.Σ. Πύργου η επαναλειτουργία του τμήματος. Η πρότασή του υπερψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Είναι σημαντικό ότι έχει γίνει συνείδηση στον Ηλείο πολίτη ότι το τμήμα Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων πιστοποιεί την παρουσία της Ηλείας στην ελληνική επιστημονική κοινότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος