FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσφεραν εξοπλισμό στο ΚΕΦΙΑΠ για την αποκατάσταση

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Σημαντική δωρεά εξοπλισμού για τις ανάγκες των τμημάτων λειτουργικής αποκατάστασης του ΚΕΦΙΑΠ στον Πύργο, προσέφερε χθες πολυμελής αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Οργάνωσης «Φαρμακεία Γαλλίας» (Pharmacie Humanitaire International Berry- PHI).

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του γαλλικού φορέα, Alain Bethol, δεκαμελής περίπου ομάδα εθελοντών του PHI  ξεναγήθηκε στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ  από τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο και ειδικά στις αίθουσες υδροθεραπείας, φυσικοθεραπείας, φυσικής άσκησης  και λογοθεραπείας.

Ο Διοικητής και ο φυσικοθεραπευτής του ΚΕΦΙΑΠ κ. Μανιάτης παρουσίασαν τη λειτουργία των προγραμμάτων και ενημέρωσαν γενικότερα για τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ παράλληλα  η αντιπροσωπεία του PHI  παρακολούθησε και για λίγα λεπτά θεραπευτική συνεδρία στην πισίνα και στη λογοθεραπεία.

Ο γαλλικός φορέας είχε ήδη το τελευταίο δίμηνο επικοινωνία και συνεργασία, μέσω της κ. Χριστίνα Λευκαδίτη- Καραγιάννη, εθελόντριας του PHI,  με τα στελέχη του ΚΕΦΙΑΠ , ώστε να διερευνηθούν οι ανάγκες και να καταγραφεί ο εξοπλισμός που θα μπορούσε να δωριθεί από τον γαλλικό φορέα.

Το αποτέλεσμα αυτής της δίμηνης επικοινωνίας ήταν η χθεσινή επίσκεψη στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ και η δωρεά του εξοπλισμού, ο οποίος θα ενισχύσει σημαντικά τη λειτουργία των τμημάτων αποκατάστασης αφού ενδεικτικά αφορά σε ηλεκτρικό διάδρομο, ηλεκτρικό αμαξίδιο, τροχήλατα αμαξίδια, γερανάκι και αξεσουάρ φυσικοθεραπείας και υδροθεραπείας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Οργάνωσης «Φαρμακεία Γαλλίας» σκοπός τους είναι να συγκεντρώνουν ιατροφαρμακευτικό υλικό (μεταχειρισμένα από διάφορα κέντρα τα οποία επισκευάζουν) και να τα προσφέρουν σε χώρες που έχουν ανάγκη. «Ενημερωθήκαμε για τη δράση του ΚΕΦΙΑΠ και τις ανάγκες του και έτσι μετά από επαφή που είχαμε με την κ. Λευκαδίτη και τον φυσιοθεραπευτή του κέντρου κ. Μανιάτη, αποφασίσαμε να το στηρίξουμε. Αν υπάρξουν και άλλες ανάγκες, θα ξαναέρθουμε όπως έχουμε κάνει και σε άλλες δομές της Ηλείας (Ανδραβίδα – Κυλλήνη, Λεχαινά, Βάρδα, Γαστούνη και χθες και στην Αμαλιάδα). Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ χρήσιμα αυτά που φέραμε γιατί βλέπουμε ότι έχει γίνει καλή δουλειά από τη Διοίκηση και το προσωπικό και αν χρειαστεί κάτι άλλο, θα είμαστε δίπλα τους».

Τις ευχαριστίες του, στη γαλλική αντιπροσωπεία, εξέφρασε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Διαμαντόπουλος τονίζοντας ότι είναι τιμή που επέλεξαν το ΚΕΦΙΑΠ για να προσφέρουν το συγκεκριμένο εξοπλισμό. «Η δωρεά τους έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό για τη λειτουργική αναβάθμιση του Κέντρου. Έχουμε πετύχει αρκετά, θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα και η προσφορά αυτή τείνει προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε πολύ και πάλι».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος