FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πύργο

Ημερομηνία: 26-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με την παρέλαση στην Μανωλοπούλου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

Με λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται το Σάββατο με τη μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στις 11.30 το πρωί στην οδό Μανωλοπούλου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού που κατάρτισε ο αντιπεριφεριάρχης Ηλείας, ανήμερα της επετείου, στις 7 το πρωί, οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα ενώ στις 8 το πρωί θα γίνει έπαρση της  σημαίας στο μνημείο των Ηρώων με τη συμμετοχή τιμητικού  στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩN».

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει ομιλία εντός του Ιερού Ναού από τον φιλόλογο καθηγητή του Γυμνασίου Καράτουλα  κ.  Γεώργιο Κουρκούτα.

Αμέσως μετά, στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη  δέηση στο μνημείο των Ηρώων και  κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων ηρώων και πεσόντων κατά την εποποιία του 1940. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια και στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο θα παρατεθεί δεξίωση προς τις Αρχές από τον Δήμαρχο Πύργου και θα ακολουθήσει η μεγάλη παρέλαση αναπήρων  πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, Ε.Ε.Σ., Λυκείου των Ελληνίδων  Πύργου, Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ., (διάρκειας 40-60 λεπτών).

Μετά το τέλος της παρέλασης ο λαογραφικός όμιλος Πύργου «Ηλείων παράδοσις» στην κεντρική πλατεία Πύργου θα πραγματοποιήσει χορευτική εκδήλωση, με παρουσίαση  των εθνικών παραδοσιακών χορών ( με ευθύνη του Δήμου Πύργου).

Παραμονή της επετείου, την Παρασκευή,  στις 11 μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί θα αποτίσουν φόρο τιμής στα μνημεία των Ηρώων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος