FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας 2018 αύριο Πέμπτη σε 4ο και 8ο τομέα της ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 01-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2018, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι την Πέμπτη 2 Αυγούστου, θα ξεκινήσουν  οι δολωματικοί ψεκασμοί στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

4η  Ομάδα: Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοβαρβάσαινα, Βαρβάσαινα, Σαλμώνη, Αμπελώνας, Κολύρι, Πύργος.

8η  Ομάδα: Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι, Ταξιάρχες.

Τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθούν οι ψεκασμοί και στις άλλες περιοχές της Π.Ε. Ηλείας.

Στο δίκτυο των δακοπαγίδων που αναρτήθηκαν στις 26 – 27/7/2018, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, καταγράφονται υψηλοί πληθυσμοί δάκου και έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα προσβολές στον ελαιόκαρπο.

Η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, με τους  υψηλούς δακοπληθυσμούς και την προσβολή που παρατηρείται. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα, ο ήπιος χειμώνας, οι βροχοπτώσεις, οι υψηλές σχετικές υγρασίες, οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η πρωιμότητα της καλλιέργειας κ.α.

Με δεδομένα τα παραπάνω συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς να επιθεωρούν τις ελαιοκαλλιέργειές τους, να ελέγχουν την δακοπροσβολή και να προβαίνουν και οι ίδιοι σε ψεκασμούς για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους, σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας και τους τοπικούς γεωπόνους.

Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, οι παραγωγοί,  να μεριμνήσουν  για την παρακολούθηση του δολωματικού ψεκασμού από τα συνεργεία των εργολάβων του Προγράμματος Δακοκτονίας, στα ελαιοστάσιά τους, για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην Υπηρεσία οπουδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψη τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος