FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα αποκομιδής από Δευτέρα για όλο το Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 02-12-2016 | Συντάκτης:

mpletsos

Σε φάση ολοκλήρωσης το δίκτυο των κάδων

Προχωρούν οι διαδικασίες για το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων στην πόλη

Αναλυτικό πρόγραμμα αποκομιδής, αναρτάται από Δευτέρα στο Δήμο Πύργου, στο οποίο θα αποτυπώνονται τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων (μέρες και γειτονιές) που θα ακολουθούνται τόσο στην πόλη όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα. Όπως τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Διονύσης Μπέλτσος, η αποκομιδή στον Πύργο είναι καθημερινή ακόμα και τα Σαββατοκύριακα ενώ θα υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα τοπικά διαμερίσματα, δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χωριού, το οποίο και θα ανακοινωθεί προκειμένου να το γνωρίζουν οι δημότες. «Η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει μπει πλέον σε μια σειρά και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ενώ καταφέραμε να έχουμε στη διάθεση μας όλα τα απορριμματοφόρα. Έχουμε ήδη τοποθετήσει 82 νέους κάδους (πράσινους) ολοκληρώνοντας έτσι το δίκτυο της πόλης ενώ πολύ σύντομα θα έχουν καλυφθεί και τα κενά που παρουσιάζουν τα τοπικά διαμερίσματα. Πρόβλημα, αντιμετωπίζουμε μόνο στον οδοκαθαρισμό εξαιτίας της έλλειψης ικανού αριθμού εργαζομένων ωστόσο με την διαδικασία της πρόσληψης προσωπικού μέσω των 8μηνων του ΟΑΕΔ πιστεύουμε ότι θα καλύψουμε και αυτό το κενό».

Ανακύκλωση και ΚΔΑΥ

Παράλληλα, ο κ. Μπέλτσος, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν τα ποδήλατα στους δυο νικητές του διαγωνισμού της γιορτής ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος ενώ αναφέρθηκε και στην διαρκή ανοδική πορεία των ποσοστών ανακύκλωσης του δήμου. «Ήδη έχουμε προβλέψει στο νέο προϋπολογισμό την παραγγελία 300 νέων κάδων ώστε να τοποθετηθούν σε όλο το εύρος του δήμου ενώ στο τεχνικό πρόγραμμα έχουμε συμπεριλάβει και την παρέμβαση στον κυκλικό κόμβο της Αγίου Γεωργίου στον οποίο και θα δημιουργήσουμε πράσινο σημείο. Τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και ταυτόχρονα προχωράμε τις διαδικασίες για την ανάθεση μελετών για το κεντρικό πράσινο σημείο και τα υπόλοιπα δορυφορικά σημεία του τοπικού σχεδίου που έχει εγκριθεί και θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.
Όσον αφορά το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) έχει κατατεθεί στην Πολεοδομία αίτηση για να δούμε αν επιτρέπεται η δημιουργία τους στο συγκεκριμένο χώρο (χρήση γης) και ταυτόχρονα προχωράμε τις μελέτες. Το ΚΔΑΥ είναι ένα έτοιμο κτήριο οπότε δεν θα είναι χρονοβόρα η διαδικασία στην δημιουργία του. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο των αδειοδοτήσεων και μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα θέλουμε περίπου μία εβδομάδα για να τοποθετηθούν και τα μηχανήματα. Θα είναι σωτήριο για την πόλη μας το ΚΔΑΥ γιατί φανταστείτε να μεταφέρουμε κάθε μήνα 250 τόνους και θα είναι δίπλα μας, οπότε θα υπάρχει και κέρδος στον δήμο όσον αφορά τα καύσιμα».

Ανταποδοτική Ανακύκλωση

Επιπλέον, μίλησε για την ανταποδοτική ανακύκλωση τονίζοντας ότι στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπουν διαδημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης (την έχει δημιουργήσει ο δήμος Παλλήνης) μέσα από την οποία οι πολίτες θα ενημερώνονται για την ανακύκλωση ενώ θα ενημερώνονται για τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν δίνοντας εκπτωτικά κουπόνια. «Αυτό θα γίνει στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Επόμενος στόχος μας είναι η διανομή τσιπαρισμένων σακουλών ανακύκλωσης όπου θα μετρούν τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών και οι πολίτες θα έχουν ανταποδοτικά οφέλη…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος