FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτότυπο εργαστήριο στη Δίβρη για την χειραφέτηση των γυναικών

Ημερομηνία: 14-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

divri-egastirio-xeirafetisi-gunaikwn-leila

Με ‘οδηγό’ την Λέιλα από το Μαρόκο

«Δυό αλήθειες κι ένα ψέμα»! Μια πρωτότυπη συνάντηση γυναικών, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε στη Δίβρη την περασμένη Τετάρτη. Διερεύνηση του βαθμού αυτογνωσίας της σύγχρονης γυναίκας, εξοικείωση με τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τα φύλα, αναζήτηση των ρόλων και καταγραφή των κοινωνικών επιταγών, καταμέτρηση των εμποδίων στο δρόμο των γυναικών αλλά και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, ήταν τα κύρια θέματα του βιωματικού αυτού σεμιναρίου, που με χιούμορ, διάλογο και πρωτότυπες δραστηριότητες, έφερε κοντά γυναίκες της Δίβρης όλων των ηλικιών.

Εκπαιδεύτρια ήταν η Λέιλα Αμπουχαλίμ από το Μαρόκο, έμπειρη κοινωνική επιχειρηματίας και σύμβουλος ευπαθών ομάδων, στα πλαίσια της συνεργασίας της με το κέντρο τοπικής ανάπτυξης «Διώνη» (SEED EURO-MED Exchange) και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Eco Δίβρης», σε ένα πολύ ιδιαίτερο εργαστήριο για την χειραφέτηση των γυναικών.

divri-egastirio-xeirafetisi-gunaikwn-leila-2

Πολύτιμη για την επιτυχία του σεμιναρίου ήταν και η συμβολή της Θεώνης Συριοπούλου από τη Δίβρη, μεταπτυχιακής φοιτήτριας στη διαχείριση & τεχνολογία ποιότητας, η οποία με τις γνώσεις και το ζεστό χαμόγελό της, αποτέλεσε ένα ζωντανό παράδειγμα του ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού, που αγωνιά για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στα ορεινά χωριά και προσπαθεί έμπρακτα να αλλάξει την εικόνα απομόνωσής τους.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Λαμπείας, με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Αρβανίτη.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος