FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοφανές! Έκλεισε η Πατρών – Πύργου από το χαλάζι

Ημερομηνία: 17-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xalazi-odiko-diktuo-20ek-ekleise-patrwn-purgou2

Καθάρισαν το δρόμο με μηχανήματα

Λίγα λεπτά χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να παραλύσει για ώρες το εθνικό οδικό δίκτυο στην περιοχή του Ηλειακού Κάμπου. Το πρωί της Δευτέρας λίγο πριν από τις δέκα, μια μπόρα που ξέσπασε τοπικά στην περιοχή της Γαστούνης, κάλυψε τα πάντα με χαλάζι. Δεν ήταν υπερβολικές οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων που ανέφεραν χαλάζι ύψους 20 εκατοστών, στρωμένο σαν χιόνι στο τμήμα της εθνικής οδού ανάμεσα στη Γαστούνη και το Λευκοχώρι.

xalazi-odiko-diktuo-20ek-ekleise-patrwn-purgou3

Για την ακρίβεια εκείνο το τμήμα που αντιμετώπισε μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν από την πρώτη είσοδο Γαστούνης (πλευρά Σαβαλίων) έως τα φανάρια για Κόροιβο – Ρουπάκι. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περίπου μιάμιση ώρα έως ότου τα μηχανήματα του δήμου Πηνειού και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν τη βατότητα της οδού. Ακόμα και αρκετή ώρα μετά τον καθαρισμό το χαλάζι στην άκρη του δρόμου δεν έλιωνε, ενώ στα γύρω χωράφια παρέμενε παγωμένο.

Αλλά και στο δημοτικό δίκτυο εντός της πόλης της Γαστούνης και εκτός αυτής η κατάσταση ήταν παρόμοια με αρκετά αυτοκίνητα που γλιστρούσαν από το χαλάζι που πάγωνε ώρα με την ώρα να ακινητοποιούνται έως ότου καθαρίσει ο δρόμος. Το κέντρο της Γαστούνης επιβαρύνθηκε και με τα οχήματα που κινούντο στην εθνική οδό, αφού λόγω της κατάστασης οι άνδρες της Τροχαίας Αμαλιάδας πραγματοποιούσαν και από τους δύο κόμβους εκτροπή της κυκλοφορίας.

xalazi-odiko-diktuo-20ek-ekleise-patrwn-purgou1

Επί τόπου από την πρώτη στιγμή της χαλαζόπτωσης βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Βασιλείου και Νίκος Μαφρέδας που συντόνισαν το έργο των μηχανημάτων έως ότου καθαρίσουν όλοι οι δρόμοι μαζί με την εθνική οδό.

xalazi-odiko-diktuo-20ek-ekleise-patrwn-purgou

 

 

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος