FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοποριακή παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις

Ημερομηνία: 24-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

peiramatiki-skini-amaliadas5

Τριήμερο θεατρικών δρώμενων από την  “Πειραματική σκηνή” της Θ.Ο. των Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας

Πρωτοπορία από την ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ της Θεατρικής Ομάδας, των Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας που για ένα τριήμερο, σε έναν εξαιρετικό χώρο όπως η οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα, έδωσε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θεατρικές παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, με αποσπάσματα έργων και μονόπρακτων σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μπουσδούκου. Ο χώρος ήταν κατάμεστος και τις τρεις μέρες και η παρουσία της Ομάδας της Πειραματικής Σκηνής ήταν πραγματικά εκπληκτική, διότι δεν ήταν και το πιο απλό πράγμα σε ένα χώρο χωρίς σκηνή να μπορέσεις με λιτά σκηνικά, τα απολύτως απαραίτητα, να προσαρμοστείς σε νέα θεατρικά δεδομένα και να παράγεις Τέχνη με επίκεντρο το λόγο και την ερμηνεία. Και βεβαίως το κατάφερε με τον τκαλύτερο τρόπο, οι ερμηνείες ήταν υπέροχες και τα θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν είχαν σαν βάση τον άνθρωπο και τις εσωτερικές του αναζητήσεις. Πραγματεύονταν  ζητούμενα της ανθρώπινης φύσης που αγγίζουν βαθιά τον πυρήνα της ζωής και μας προκαλούν να συστηθούμε μαζί τους από την αρχή  Tο λογοπαίγνιο με την Αλήθεια και το Ψέμα,  μεταβάλλεται σε ένα ποίημα αναζήτησης του εαυτού μας, της Αλήθειας μας και του Ψέματός μας. Αν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ξέρει ποια είναι η Αλήθεια και ποιο είναι το Ψέμα. Η ηρωίδα καταθέτει την προσωπική της σχέση με την αλήθεια και το ψέμα φτάνοντας στα όρια της νεύρωσης από την οποία γλιτώνει χρησιμοποιώντας ρητορικά ευρήματα που στο τέλος την ….αθωώνουν!

peiramatiki-skini-amaliadas6

Οι ηθοποιοί μοιράστηκαν με το κοινό την δική τους αλήθεια, τις δικές του προσωπικές εσωτερικές και ανθρώπινες αναζητήσεις, την θλίψη, την μοναξιά, τον έρωτα, μοιράστηκαν με το κοινό συναισθήματα και ιστορίες  και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Η απώλεια , η θλίψη και η μοναξιά μας διηγούνται την δική τους ιστορία καθώς συναντούν την αγάπη, την αισιοδοξία και το κέφι για ζωή. Οι μελωδίες τους μπερδεύονται σε ένα αισθαντικό τραγούδι που ξεχειλίζει από συναισθήματα μέχρι ο θάνατος να επιβάλλει ξανά την σιωπή του. Η Πειραματική σκηνή που φέτος διανύει την 3η κατά σειρά χρονιά, κατέγραψε στην θεατρική διαδρομή της μια μεγάλη επιτυχία, υποθήκη για το μέλλον της Ομάδας και είναι άξια συγχαρητηρίων.

Να σημειώσουμε ότι η παράσταση ήταν μια  συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας ενώ η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

photos: Gogo Halikiopoulou & Jim Trapalis

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος