FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοποριακή λύση η Μονάδα της Ηλείας

Ημερομηνία: 11-01-2017 | Συντάκτης:

dhmos-hlidas-foroum-aporrimata1

Σε ειδικό αναπτυξιακό φόρουμ για την Διαχείριση των απορριμμάτων ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Σε ειδικό αναπτυξιακό φόρουμ με θέμα: «Διαχείριση των απορριμμάτων: Η Επόμενη Ημέρα» συμμετείχε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας και Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Στην ημερίδα –μεταξύ άλλων– συμμετείχαν οι κ.κ.:  Σωκράτης Φάμελλος – Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Αλέξης Χαρίτσης – Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Ευάγγελος Καπετάνιος – Γενικός Γραμματέας Συντονισμού & Διαχείρισης Αποβλήτων Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Πατούλης – Πρόεδρος ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας ήταν εκ των βασικών εισηγητών του Φόρουμ, ενώ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην λειτουργία της Κινητής Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας που λειτουργεί στην Τριανταφυλλιά. Μάλιστα, οι παριστάμενοι μίλησαν για πρωτοποριακή λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε λύση στο σοβαρό ζήτημα των συσσωρευμένων απορριμμάτων σχεδόν σε όλη την Ηλεία.

dhmos-hlidas2

Στο αναπτυξιακό φόρουμ αναπτύχθηκαν οι δράσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και τα όσα αναμένεται να προβλέπονται στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), τα Περιφερειακά Σχέδια (ΠΕΣΔΑ) και τα κατά τόπους τοπικά σχέδια διαχείρισης, ενώ παρουσιάστηκαν και οι εθνική φορείς ανακυκλώσιμων υλικών.

Εν συνεχεία και μετά την εισήγησή του ο κ. Χριστοδουλόπουλος είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης,  στην κατεύθυνση να προχωρήσουν άμεσα τα επόμενα βήματα που αφορούν στην προώθηση του φακέλου της ένταξης του έργου στο νέου ΕΣΠΑ καθότι μετά και την έγκριση του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας, για να σταλεί ο φάκελος στο ελεγκτικό συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, το μόνο προαπαιτούμενο που μένει είναι η χρηματοδότηση.

Κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα, ο Δήμαρχος Ήλιδαςείχε συνάντηση και με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, με την οποία συζήτησαν θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος